Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Síntesis Arquitectòniques 2024. Habitatge i vulnerabilitat, a càrrec de Sara Vima

Imatge: 
© Sara Vima
La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) obre el dijous 13 de juny de 2024, a les 19 hores, la novena edició del cicle sínTESIS Arquitectòniques amb la presentació de la tesi doctoral de l’arquitecta Sara Vima titulada ‘Habitatge i vulnerabilitat’.

La tesi doctoral està centrada en l’estudi de les condicions d’habitabilitat en barris desafavorits que permet discutir el paper de l’espai residencial en la qüestió de l’habitatge, les desigualtats i la vulnerabilitat. La recerca també aporta reflexions crítiques sobre les limitacions i oportunitats de les intervencions de rehabilitació promogudes per les polítiques públiques. 

El cicle continua el 14 de juny (19 h), a la Delegació de l'Alt Empordà del COAC, amb la presentació de la testi doctoral 'Lacaton & Vassal: arquitectures per l'habitant emancipat' a càrrec de Joan Maroto-Sales, i finalitzarà el 28 de juny (19 h), a la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC, amb la tesi 'Espai Núvol: una tesi sobre les atmosferes de RCR arquitectes', a càrrec de Jaume Prat.

Sara Vima Grau
Dra. Arquitecta, investigadora del grup de Rehabilitació i Restauració Arquitectònica REARQ-UPC i professora associada de l’ETSAB, havent finalitzat els estudis de doctorat amb una beca de formació de professorat universitari del Ministeri de Ciència.

S’ha especialitzat en l’anàlisi del parc residencial existent i en el disseny de polítiques públiques i intervencions arquitectòniques per a la rehabilitació residencial i regeneració urbana en àmbits vulnerables. Ha participat en els projectes competitius i convenis amb el grup REARQ i ha dirigit projectes de cooperació i transferència de tecnologia a la ciutat de Barcelona que han consistit en amplis processos participatius i de treball de camp amb les comunitats locals i el teixit associatiu.

És professora de l’assignatura Tècniques de Rehabilitació de les condicions d’Habitabilitat i Rehabilitació de Grans Conjunts Residencials i Àrees Industrials de l’MBARCH (Màster en estudis Avançats d’Arquitectura Barcelona, especialització en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica).

Versió per a imprimirPDF version