Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Medalles COAC als consellers Rull, Vila i al Parlament per la Llei de l'Arquitectura

Medalles COAC als consellers Rull, Vila i al Parlament per la Llei de l'Arquitectura

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va lliurar el passat 16 d’octubre les Medalles COAC als consellers Josep Rull, Santi Vila i a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per la seva contribució en l’elaboració i posterior aprovació de la Llei de l’Arquitectura.

Les Medalles COAC són la condecoració institucional del Col·legi d’Arquitectes per reconèixer la contribució de persones o institucions al progrés de l’arquitectura o del Col·legi. El degà del COAC, Lluís Comerón, va recordar que “la Llei de l'Arquitectura marca un punt d'inflexió en la consolidació de la missió renovada de l'arquitectura, més compromesa amb l'interès general”. 

Al seu torn, en la laudatio pronunciada per Ignacio Paricio, d’Arquitectes per l’Arquitectura, va lloar el paper dels condecorats mostrant “la gratitud del conjunt dels arquitectes per la seva perseverança per aprovar la Llei de l’Arquitectura i aconseguir així un nou marc legal que, entre altres coses, incorpori la bellesa entre els criteris objectius a tenir en compte”. 
 

“Una llei pionera i modernitzadora”

Els dos consellers i la presidenta del Parlament van agrair la distinció i van assegurar que “es tracta d’un reconeixement al país”. “El consens ha estat clau i perenne en l’elaboració de la Llei de l’Arquitectura i ha de permetre que aquesta norma tingui una durada llarga en el temps”, va remarcar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Una llei, la de l’Arquitectura, que Santi Vila, titular de la conselleria d’Empresa i Coneixement, va col·locar com a element de “l’agenda modernitzadora del país”.

Per últim, Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, va agrair el reconeixement a la cambra catalana i va afegir que “la Llei de l’Arquitectura és una norma pionera, moderna i avançada”.

Distinció als col·legiats

L’entrega de les medalles COAC es va fer en el marc de l’acte institucional de distinció de col·legiats, que va reconèixer els arquitectes que fa 50 anys que estan col·legiats. En representació d'aquests arquitectes, Francesc Labastida, qui va ser degà entre el 1990 i el 1994, va recordar els ensenyaments dels professors de carrera i les experiències viscudes amb els companys de generació. 

Així mateix, també es van distingir totes les persones que en l’últim any han fet donacions a la Biblioteca i l’Arxiu Històric del COAC.

Al final de l’acte, es va inaugurar l’exposició fotogràfica ’50 anys d’arquitectura. 1967-2017’, un recull dels projectes que els col·legiats homenatjats han dut a terme al llarg de la seva vida professional i que es podrà veure a l’Espai Picasso fins el 28 d’octubre. 

Recupera l'acte i l'entrega de Medalles:

17/10/2017
Tornar