Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Els arquitectes, peça clau en l’impuls de l’Agenda 2030 a Catalunya i Espanya

Els arquitectes, peça clau en l’impuls de l’Agenda 2030 a Catalunya i Espanya

Imatge: 
© Nacions Unides
Des de l’any 2016, l’Agenda 2030 determina el full de ruta de les Nacions Unides que, fins a l’any 2030, busquen avançar cap a un model global de desenvolupament sostenible. Aquest marc d’actuacions es concreta amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que incorporen fites i indicadors que avaluen l’assoliment dels objectius proposats.

El paper dels arquitectes en la materialització dels ODS és clau, ja que moltes de les temàtiques que s’aborden estan directament vinculades amb l’arquitectura, com són la salut, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, l'habitatge o la lluita contra el canvi climàtic.

El COAC, participant en l’Assemblea de l’Agenda Urbana Catalana
Amb el propòsit de defensar el paper de l’arquitectura en el procés de transformació urbana, la degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Assumpció Puig, representarà els arquitectes a la sessió constitutiva de l’Assemblea Urbana de Catalunya, que tindrà lloc el dia 5 de novembre, al Palau de la Generalitat, i serà presidida pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

La participació del Col·legi referma al compromís de la institució per al desenvolupament urbà inclusiu, sostenible i pròsper, així com expressa la necessitat d’impulsar la posada en marxa del Pacte Nacional per a la Renovació Urbana, un projecte de país vinculat amb l’Agenda Urbana Catalana, i destinat a millorar la qualitat de vida de les persones, capgirar l’actual situació del parc construït i dinamitzar econòmicament el sector. Més informació.

Observatori d'Arquitectura, un instrument per posicionar el lideratge de l’arquitecte
El Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE) ha posat en funcionament l'Observatori d'Arquitectura, un instrument de treball i posicionament del lideratge dels arquitectes, que realitzarà publicacions i monografies al servei dels reptes que marquen els ODS.

El nou Observatori, que compta amb el suport de quatre ministeris, de l’Alt Comissionat per a l’Agenda 2030 i d’ONU-Habitat, estarà constituït per una taula multidisciplinària integrada per agents de l'administració, indústria i tercer sector, com fundacions, associacions, instituts tecnològics i universitats, que representen tots els agents implicats en el procés constructiu i urbà. Més informació.
30/10/2018
Tornar