Propers Actes
Construmat celebra una nueva edición ¡Resérvate las fechas!
Construmat celebra una nueva...
Jornada técnica REHAU: Salubridad y seguridad en los...
Jornada técnica REHAU:...
Conferencia | Creando comunidades y cambiante...
Conferencia | Creando...
Jornada: Descarbonización y rehabilitación energética....
Jornada: Descarbonización y...
Les 26 obres seleccionades en els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona s’exposen a Construmat
Les 26 obres seleccionades en la 27a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona es podran veure, del 20 al 22 de maig, al Saló Construmat de Barcelona, la fira de referència del sector de la construcció i punt de trobada per a arquitectes, enginyers i CEOs, entre molts altres professionals. Aquesta exposició s’afegeix a la mostra itinerant a l’aire lliure que a partir de dilluns s’instal·la en els espais més emblemàtics de Banyoles (plaça Major), Figueres (plaça de l’Ajuntament), Girona (plaça Independència) i Olot (plaça 1 d’Octubre), i que es podrà veure fins el 30 de juny.
Aquestes dues actuacions s’emmarquen dins l’objectiu del Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) de donar a conèixer l’arquitectura més recent de les comarques gironines. En concret a les dues exposicions es podran veure els projectes que el jurat dels premis - format per arquitectes vinculats a la docència i a l’exercici de la professió - María José Aranguren (presidenta), Joan M. Viader i Juana Sánchez (vocals), han seleccionat d’entre les 77 obres presentades enguany, i que el proper 13 de juny optaran als premis en els àmbits d’Arquitectures, Interiors, Paisatges i Efímers.
Tant l’exposició a Construmat com la mostra a l’aire lliure són un enllaç al portal web dels Premis www.premisarquitecturagirona.cat, on es poden consultar totes les obres seleccionades i premiades des del 1997, any en el qual es va convocar la primera edició dels guardons per mostrar la qualitat i rigor de la tasca professional i l’arquitectura realitzada en l’àmbit territorial de la demarcació. Els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona són un referent entre els professionals de l’arquitectura i la construcció, i amb ressò més enllà de les comarques gironines gràcies a la feina que han portat a terme els successius jurats. Sense cap mena de dubte constitueixen una memòria viva de l’evolució dels projectes duts a terme durant les últimes dues dècades a la província de Girona, ja que en el decurs de tots aquests anys s’han seleccionat unes 700 obres, de les quals 165 han estat premiades.
Aquestes dues accions de promoció donaran pas a una tercera mostra de les obres seleccionades, que es podrà veure a la sala d’exposicions Pia Almoina de la Demarcació de Girona del COAC fins al 13 de juny. Aquest dia se celebrarà el lliurament dels premis en un acte que tindrà lloc a la sala Rafael Masó de la seu de la Demarcació de Girona del COAC (plaça de la Catedral 8, Girona) a partir de les 19.30 hores.
Els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona són possibles gràcies a les empreses i institucions que hi donen suport, com ara el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona: Bulthaup, Jung, iGuzzini i Kave Home, com a patrocinadors principals; Asemas, Arquia, ClimaQstic i Technal, com a patrocinadors; i Arcadi Pla SA, Ascensors Serra, EBRO, Grup Curanta, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, Hotel Ciutat de Girona, Palahí, Plantalech, Porcelanosa, Rehau, Terreal i Riou.Vidresif, com a col·laboradors. En aquesta edició, el producte oficial és el Restaurant Mimolet, mentre que l’ARA, Bonart, La Comarca d’Olot, el Diari de Girona, l’Empordà, Girona FM, l’Hora Nova, ImmoMagazine, el Punt Avui i Televisió de Girona són els mitjans de comunicació oficials.
Ágora: hablemos del Congreso UIA 2026
El próximo lunes 19 de mayo a las 18 h tendremos una nueva ocasión para encontrarnos y debatir sobre proyectos del COAC y el ejercicio de la profesión. En esta ocasión, queremos dedicar el encuentro a hablar del Congreso Mundial de la UIA de 2026 en Barcelona.
Bajo el lema "Becoming. Architectures for planet in transition", el Congreso Mundial de la UIA en Barcelona está concebido como un punto de encuentro para reflexionar sobre el rol de la arquitectura y el urbanismo para afrontar los desafíos de nuestro tiempo y poner en marcha estrategias a corto, medio y largo plazo que permitan mejorar la vida de las personas.
Prorrogado el plazo de la Call for Participants!
Con el objetivo de reunir conocimientos y generar nuevas perspectivas, se ha abierto una Call for Participants para que profesionales de todo el mundo participen en el evento con proyectos, ensayos o piezas multimedia. La fecha límite para presentar propuestas se ha ampliado hasta el 2 de junio.
Para explicar el proceso de trabajo que se está llevando a cabo para la selección de ponencias y conferenciantes en relación a los 6 ejes que conforman el congreso, contaremos con la participación de representantes del equipo de comisarios, formado por Pau Bajet, Mariona Benedito, Maria Giramé, Tomeu Ramis, Pau Sarquella y Carmen Torres.
La jornada se podrá seguir tanto de forma presencial como telemática.
Inscripción asistencia presencial
Inscripción asistencia online
Dada la amplia solicitud de participación en formato telemático, las preguntas que se formulen online se agruparán por blogs.
¿Quieres formar parte de la comunidad Ágora?
Nos gustaría poder ir creando una "comunidad Ágora" con todas las personas interesadas en estos debates abiertos para ir comunicando más detalladamente los avances en las acciones que se llevan a cabo desde el Colegio, así como para divulgar los próximos encuentros Ágora que se realicen.
Si te interesa formar parte de esta comunidad y seguir recibiendo la información y actividades relacionadas, apúntate a la comunidad Ágora.

Mor l'arquitecte Joan Bosch i Agustí
Fill d’Ignasi Bosch i Reitg i net d’Isidre Bosch i Batallé, tots dos arquitectes, Joan Bosch va seguir la tradició familiar i, l'any 1962, va finalitzar els seus estudis a l'ETSAB.
És autor, entre d’altres, dels habitatges unifamiliars esglaonats de Montbau (1963), el Pavelló d’informació hotelera del parc de la Devesa (1964) i l'edifici Marboré a Calafell (1968), així com de la Casa Dolera Lajo (1970) i els dos primers volums del complex d’apartaments Els Verds, a Platja d’Aro (1974-1976).
Joan Bosch va ser vocal de Barcelona a la Junta de Govern del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya els anys 1969-1970, amb Javier Subias de degà, i els anys 1970-1971, amb José M. Fargas de degà.
L'arquitecte va destacar també per la seva activitat cultural i social. Va ser un dels impulsors de la històrica llibreria Les Voltes de Girona, al costat d'Antoni Domènech, Joan Boladeras i Joan Maria Gelada. També va promoure, entre d'altres, la Fundació Autisme Mas Casadevall.
L'arquitecte Joan Escribà Serra li dedica un obituari.
La Casa de la Arquitectura exhibeix sis projectes de cooperació internacional d'arquitectes catalans
L'exposició mostra, entre d'altres, les obres de 6 equips d'arquitectes catalans, que amb els seus projectes de cooperació intenten millorar les condicions de vida de persones que pateixen les conseqüències de la pobresa, la violència o el desplaçament.
Es tracta de projectes desenvolupats arreu del món, gràcies al treball conjunt d'arquitectes, tècnics de cooperació i comunitats que, amb el suport de finançament públic i privat, busquen donar resposta a reptes urgents com l'accés a un habitatge digne i a serveis bàsics, que la realitat actual nega a bona part de la humanitat.
Els arquitectes catalans que formen part de l'exposició són:
· Greta Tresserra: 'Casa Vieja' a Colòmbia
· Albert Faus: Casa per a infants orfes amb necessitats específiques a Burkina Faso
· Nerea Amorós: Centres d'atenció a la infància i la família a Ruanda
· Mònica Sans: Cases sense contaminació interior en zones rurals remotes de Nepal
· DAW Office: Escola de secundària CEM Kamanar a Senegal
· Terrachidia: Tallers per posar en valor el patrimoni cultural a l'oasi de M´hamid al Marroc
El Col·legi d'Arquitectes, compromès amb la cooperació
L'obra duta a terme per Terrachidia al Marroc és un dels nombrosos projectes que, al llarg de més de 10 anys, s'han beneficiat del suport del COAC a través dels Ajuts a la Cooperació. A més, tres dels arquitectes que formen part de l'exposició –Albert Faus, Mònica Sans i DAW Office– han rebut Ajuts del COAC per a algun dels seus projectes de cooperació.
Més informació
L'exposició es podrà visitar fins al 30 de setembre a La Casa de la Arquitectura (P. de la Castellana, 67 - Madrid). Consulta'n tots els detalls.