Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Vectors de futur: Catalunya inter-operable

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El dijous 18 de juliol a les 18.30 h tindrà lloc una nova sessió del cicle "Vectors de futur", organitzada pel COAC, FemVallès i el Col·legi d'Enginyers Industrials, juntament amb FERRMED i la Fundació Bosch i Cardellach. La jornada tindrà lloc a la seu del Col·legi d'Enginyers Industrials.

CATALUNYA INTER-OPERABLE
L’oportunitat del canvi de tota la xarxa catalana a ample ferroviari estàndard
L'ample ferroviari ibèric suposa un obstacle de relació amb Europa. Una doble xarxa no és viable i l’anomenat “tercer fil” no resol adequadament el problema. Es proposa, per tant, unificar la xarxa i es preveu que no seria tan complex ni costós, amb uns resultats d’enfortiment de la xarxa que seria inter-operable i molt més robusta, tal com demana la Unió Europea.

PROGRAMA:

· Benvinguda a càrrec d'Antoni Abad, president de FemVallès, i Narcís Armengol, degà del Col·legi Enginyers.
· Ponència a càrrec de Manel Larrosa, arquitecte i urbanista
· Debat amb els membres de la fila zero i el públic

Cal inscripció prèvia.

VECTORS DE FUTUR
L'obectiu del cicle, iniciat l'any 2023, és debatre temes estratègics, àrees de desenvolupament i oportunitats de millora infraestructural, econòmica i de governança en el context territorial català. 

Podeu recuperar els vídeos de les sessions celebrades fins ara:
· Transcendint l'Àrea Metropolitana. 3r túnel de Rodalies pel litoral
· Catalunya ferroviària. Regionals en alta velocitat i model de país
· Descentralització de Barcelona i govern metropolità
PDF version

Exposició 'S'Agaró 1924 - 2024. Arquitectura i Cultura a la Costa Brava

Imatge: 
© Associació S'Agaró 100
Amb motiu del Centenari de S’Agaró, l’Associació S’Agaró 100, en estreta col·laboració amb la Fundació Rafael Masó de Girona, ha impulsat l’exposició ‘S’Agaró 1924-2024. Arquitectura i Cultura a la Costa Brava’, centrada en l’evolució urbanística i arquitectònica de S’Agaró. La mostra es pot veure al Palau Robert de Barcelona, del 27 de juny al 3 de novembre de 2024.

L’arquitecte Rafael Masó, el fons del qual el custodia l’Arxiu Històric de la Demarcació de Girona del COAC, va marcar un estil inconfusible, però la seva mort prematura va propiciar que reconeguts arquitectes com Francesc Folguera i Adolfo Florensa agafessin el relleu per desenvolupar la idea inicial de la ciutat-jardí.
 

El relat que planteja l’exposició, comissariada per Jordi Falgàs i Sebastià Roig, és un recorregut visual pels grans aspectes arquitectònics i urbanístics que han convertit aquest conjunt residencial en un referent català de projecció internacional. En paral·lel, l’exposició també mostra els esdeveniments socials i culturals que ha viscut S’Agaró durant aquests cent anys.

PDF version

Presentació del Quaderns 274: Afinitats descobertes

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El proper 4 de juliol a les 19h se celebrarà la presentació del número 274 de la revista Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme, que porta per títol ‘Afinitats descobertes’.

La publicació recopil·la textos i assajos de reconeguts arquitectes europeus que, als anys 80, eren lectors de la revista i la consideraven una referència. Així doncs, es dona llum a aquests testimonis, que donen continuïtat a temàtiques i relats projectuals de ‘Quaderns’, una revista aleshores dirigida per Josep Lluís Mateo, que va alimentar l’imaginari d’una generació.

L’acte comptarà amb les intervencions de Marta Cervelló, arquitecta i membre de la redacció de Quaderns en l’època en què Josep Lluís Mateo n’era el director (1986-1991), i de Moisés Puente, arquitecte, editor i director de la Biblioteca i l’Arxiu Històric del COAC, així com amb els directors del nou número, Pau Bajet, Pablo Garrido i Maria Giramé.

Aforament limitat. Inscriu-t'hi
 
PDF version

Les dones fem conciliació

Imatge: 
© ergonofis by unsplash
En el marc del cicle de xerrades "Les dones FEM", el el Grup Obert de Dones Arquitectes del COAC ha organitzat la sessió "FEM Conciliació", que tindrà lloc el dijous 4 de juliol a les 17.30 h a la botiga d'interiorisme i mobles de disseny Cubiñá (c. de Mallorca, 291, L'Eixample, 08037 Barcelona).

La trobada, que es preveu d'una hora de durada, se centrarà en l'impacte de la maternitat en la vida de les dones arquitectes a Catalunya, oferint una mirada crítica des de la perspectiva de gènere. Així, es debatran temes com la conciliació, la coresponsabilitat i la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, i es plantejarà si aquests conceptes són ja realitats en el món de l'arquitectura.

És necessària la inscripció prèvia, ja que l'aforament és limitat. 


A la sessió, presentada per la presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten, s'explidaran els resultats del treball de fi de grau "L’impacte de la maternitat en la vida de les dones arquitectes a Catalunya: una mirada crítica des de la perspectiva de gènere", de la psicòloga Miriam Beguer Jornet.

Seguidament, hi haurà una conversa entre les ponents i les assistents a la xerrada sobre conciliació, coresponsabilitat, igualtat d’oportunitats en el món de l'arquitectura, i la gestió emocional d’aquests aspectes, amb la participació de:

Miriam Beguer Jornet, psicòloga especialista en psicologia del Treball i les Organitzacions Actualment, cap d’oficina de la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.  

Cristina Salvador, periodista, emprendedora, consultora de comunicació i cultura corporativa.


Després de la xerrada, no et perdis l'oportunitat de fer networking i gaudir d'un petit refrigeri. T'hi esperem !

Cicle de xerrades "Les dones fem"
El cicle forma part del treball dut a terme pel Grup Obert de Dones Arquitectes per fomentar la reflexió i el debat sobre les qüestions de gènere en l’arquitectura i oferir un espai on les professionals del sector puguin compartir les seves experiències i inquietuds.

Cubiñá 
Ubicats a la casa Thomas de Domenech i Muntaner, una edificació triada com una de les obres referents de l’arquitectura modernista, projectada per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner l’any 1895. 

Situats al centre de comerç a la ciutat, en un espai diàfan i ampli de més de 1.800m2, representa un punt de trobada amb el disseny a Barcelona des del 2006, quan va passar a formar part de Cubiñá. 

Patrocinat per:
        
PDF version

Pages