Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Els joves protagonistes de la 2a sessió del cicle Arquitectura catalana internacional

La segona sessió del Cicle Arquitectura catalana internacional, coorganitzat per Catalunya Internacional, l’Ateneu Barcelonès i la Fundació COAC a través del Centre Obert d’Arquitectura compta amb la participació de tres joves estudis d’arquitectura. Arnau VergésArnau i Ferran Tiñena de NUA arquitectures; i Julia Tarnawski de TEST mostraran i ens parlaran de les seves obres recents.
Moisés

Presentarà l'acte l'arquitecte Moisés Puente, director de Cultura del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.


Arnau Vergés és arquitecte per l’ETSAB (2004) i doctor arquitecte per la UdG (2021). Des del 2004 treballa en el seu propi estudi a Olot. El seu treball encara diferents escales i tipologies de projecte, amb la reforma i nova planta d’habitatge com a tasca principal.
NUA arquitectures és un estudi situat a Tarragona i fundat l’any 2013, format actualment per Arnau Tiñena i Ferran Tiñena. El treball de l’estudi explora en àmbits d’arquitectura i disseny a diferents escales mitjançant estratègies sensibles a la memòria dels llocs i amb el medi ambient, buscant donar respostes als canvis socials i culturals de les ciutats i els territoris contemporanis.
TEST és un estudi d’arquitectura fundat el 2022 pels arquitectes Julia Tarnawski, Albert Guerra i Adrián Jurado, amb seu a Barcelona.
PDF version
Piano

1r Concert d'ArquiMúsics: Open Jazz

Imatge: 
Gerard Guerra
L’arquitectura evoluciona constantment, bàsicament perquè els arquitectes l’adapten a un món en canvi continu, i ho fan sense perdre de vista el seu objectiu principal: oferir a les persones espais ben organitzats per viure dignament.

El mateix passa amb la música. L'arquitecte i músic Manuel Vallribera Mir ho assumeix mantenint les set notes “tradicionals” i ho comunica mitjançant el seu “Open Jazz”, dues paraules que defineixen bé la seva proposta creativa.

La “invasió” de la intel·ligència artificial comporta nous reptes. Tant músics com arquitectes fa anys que la incorporen als seus projectes com un instrument més, sense perdre la pròpia intel·ligència emocional (IE), imprescindible per desenvolupar amb qualitat ambdues arts.

Hi ha una estreta relació entre arquitectura i música: molts arquitectes també són músics, tant professionals com aficionats. A més, en tots els espais on es fa música, abans hi ha intervingut un arquitecte, fins i tot en espais naturals, per garantir que les persones hi encaixin còmodament.

Aquest any, el COAC, en col·laboració amb el Reial Cercle Artístic de Barcelona —dues institucions especialment vinculades a les arts— inaugura el cicle ArquiMúsics amb un concert on participaran músics i "arquimúsics" reconeguts.

“OPEN JAZZ”, de Manuel Vallribera
J. C. Buchan, contrabaix
Oriol Cot, bateria
"ArquiMúsic" Manuel Vallribera, piano i arranjaments.
Amb la participació de: GAL.LA, cantant.
“ArquiMúsic” convidat: Gerard Guerra, pianista

Inscripcions
 


PDF version

Ágora: hablemos del Congreso UIA 2026

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El próximo lunes 19 de mayo a las 18 h tendremos una nueva ocasión para encontrarnos y debatir sobre proyectos del COAC y el ejercicio de la profesión. En esta ocasión, queremos dedicar el encuentro a hablar del Congreso Mundial de la UIA de 2026 en Barcelona.

Bajo el lema "Becoming. Architectures for planet in transition", el Congreso Mundial de la UIA en Barcelona está concebido como un punto de encuentro para reflexionar sobre el rol de la arquitectura y el urbanismo para afrontar los desafíos de nuestro tiempo y poner en marcha estrategias a corto, medio y largo plazo que permitan mejorar la vida de las personas.

Prorrogado el plazo de la Call for Participants!
Con el objetivo de reunir conocimientos y generar nuevas perspectivas, se ha abierto una Call for Participants para que profesionales de todo el mundo participen en el evento con proyectos, ensayos o piezas multimedia. La fecha límite para presentar propuestas se ha ampliado hasta el 2 de junio.

Para explicar el proceso de trabajo que se está llevando a cabo para la selección de ponencias y conferenciantes en relación a los 6 ejes que conforman el congreso, contaremos con la participación de representantes del equipo de comisarios, formado por Pau Bajet, Mariona Benedito, Maria Giramé, Tomeu Ramis, Pau Sarquella y Carmen Torres.

La jornada se podrá seguir tanto de forma presencial como telemática.

Inscripción asistencia presencial
Inscripción asistencia online

Dada la amplia solicitud de participación en formato telemático, las preguntas que se formulen online se agruparán por blogs.

¿Quieres formar parte de la comunidad Ágora?
Nos gustaría poder ir creando una "comunidad Ágora" con todas las personas interesadas en estos debates abiertos para ir comunicando más detalladamente los avances en las acciones que se llevan a cabo desde el Colegio, así como para divulgar los próximos encuentros Ágora que se realicen.

Si te interesa formar parte de esta comunidad y seguir recibiendo la información y actividades relacionadas, apúntate a la comunidad Ágora.

PDF version

Taula rodona "Emili Donato: reflexions creuades"

Imatge: 
© Toni Vidal
El proper 29 de maig a les 18.30 h, tindrà lloc la taula rodona en el marc de l’exposició “Emili Donato: es fan plànols”. Comptarem amb la participació dels arquitectes Julio Garnica, Sebastià Jornet i Marta Peris. Com a moderador el també arquitecte i comissari de l’exposició, Jordi Roig.
A la fila 0, presència d’Emili Donato, entre d’altres.

Inscriu-t'hi
PDF version

Pages