Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
House Europe! Never demolish

Jornada: House Europe! Never demolish

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
En el marc del projecte Descarbonitzant l'Arquitectura, el proper dilluns 2 de juny a les 17.30 h tindrà lloc a la seu del COAC la jornada "House Europe! Never demolish", organitzada pel COAC juntament amb la Fundació Mies van der Rohe i l'Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat (AuS).

House Europe! és una Iniciativa Ciutadana Europea que busca promoure una transformació social i ecològica en el sector de la construcció, prioritzant la renovació i reutilització dels edificis existents per sobre de la seva demolició. L'objectiu de la iniciativa és fomentar la creació de lleis europees que facilitin la rehabilitació d'edificis, fent-la més accessible, assequible i social.

Algunes de les propostes que contempla són l'aplicació d'incentius fiscals per a les obres de renovació i la reutilització de materials, la introducció d'estàndards obligatoris a nivell europeu per a l'avaluació tant dels potencials com dels riscos del parc immobiliari, i l'ampliació de l'àmbit d'aplicació de les avaluacions del cicle de vida a tots els edificis existents, definint nous valors per al CO2 embegut en estructures existents.

Perquè la iniciativa sigui considerada per la Comissió Europea, cal recollir 1 milió de signatures de ciutadans de, com a mínim, set països de la UE abans del 30 de gener de 2026. La campanya de recollida de signatures ha començat el febrer de 2025. Uneix-t'hi!




PROGRAMA:

Presentació
· Anna Ramos, directora de la Fundació Mies van der Rohe

Projecció del documental “House Europe”

Taula rodona
Amb la participació de:
· Greta Tresserra, vocal de Sostenibilitat, Innovació i Internacional del COAC i vicepresidenta d'AuS
· Ivan Blasi, director del Premi d'Arquitectura Contemporània de la UE - Premi Mies van der Rohe
· Irene Civera, sòcia de Mentrestant - Arquitectura Cooperativa
· Eduard Cabré, assessor internacional de l'Institut Municipal d'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB)

INSCRIPCIONS:

Per assistir a l'acte, inscriu-te aquí
Per seguir-lo per streaming, inscriu-te aquí


PDF version

Els joves, protagonistes de la 2a sessió del cicle Arquitectura catalana internacional

La segona sessió del Cicle Arquitectura catalana internacional, coorganitzat per Catalunya Internacional, l’Ateneu Barcelonès i la Fundació COAC a través del Centre Obert d’Arquitectura compta amb la participació de tres joves estudis d’arquitectura. Arnau VergésArnau i Ferran Tiñena de NUA arquitectures; i Julia Tarnawski de TEST mostraran i ens parlaran de les seves obres recents.
Moisés

Presentarà l'acte l'arquitecte Moisés Puente, director de Cultura del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.


Arnau Vergés és arquitecte per l’ETSAB (2004) i doctor arquitecte per la UdG (2021). Des del 2004 treballa en el seu propi estudi a Olot. El seu treball encara diferents escales i tipologies de projecte, amb la reforma i nova planta d’habitatge com a tasca principal.
NUA arquitectures és un estudi situat a Tarragona i fundat l’any 2013, format actualment per Arnau Tiñena i Ferran Tiñena. El treball de l’estudi explora en àmbits d’arquitectura i disseny a diferents escales mitjançant estratègies sensibles a la memòria dels llocs i amb el medi ambient, buscant donar respostes als canvis socials i culturals de les ciutats i els territoris contemporanis.
TEST és un estudi d’arquitectura fundat el 2022 pels arquitectes Julia Tarnawski, Albert Guerra i Adrián Jurado, amb seu a Barcelona.
PDF version

1r Concert d'ArquiMúsics: Open Jazz

Imatge: 
Manuel Vallribera, Gerard Guerra, J. C. Buchan, Gal·la, Oriol Cot
L’arquitectura evoluciona constantment, bàsicament perquè els arquitectes l’adapten a un món en canvi continu, i ho fan sense perdre de vista el seu objectiu principal: oferir a les persones espais ben organitzats per viure dignament.

El mateix passa amb la música. L'arquitecte i músic Manuel Vallribera Mir ho assumeix mantenint les set notes “tradicionals” i ho comunica mitjançant el seu “Open Jazz”, dues paraules que defineixen bé la seva proposta creativa.

La “invasió” de la intel·ligència artificial comporta nous reptes. Tant músics com arquitectes fa anys que la incorporen als seus projectes com un instrument més, sense perdre la pròpia intel·ligència emocional (IE), imprescindible per desenvolupar amb qualitat ambdues arts.

Hi ha una estreta relació entre arquitectura i música: molts arquitectes també són músics, tant professionals com aficionats. A més, en tots els espais on es fa música, abans hi ha intervingut un arquitecte, fins i tot en espais naturals, per garantir que les persones hi encaixin còmodament.

Aquest any, el COAC, en col·laboració amb el Reial Cercle Artístic de Barcelona —dues institucions especialment vinculades a les arts— inaugura el cicle ArquiMúsics amb un concert on participaran músics i "arquimúsics" reconeguts.

“OPEN JAZZ”, de Manuel Vallribera
J. C. Buchan, contrabaix
Oriol Cot, bateria
"ArquiMúsic" Manuel Vallribera, piano i arranjaments.
Amb la participació de: GAL.LA, cantant.
“ArquiMúsic” convidat: Gerard Guerra, pianista

Inscripcions
 


PDF version

Diàleg sobre sensellarisme i dret a l’habitatge

Imatge: 
"Sensellarisme. De l’assistencialisme al reconeixement de drets"

Amb motiu de la 2a edició del llibre "Sensellarisme. De l’assistencialisme al reconeixement de drets", el proper dimarts 3 de juny a les 11.30 h el COAC acollirà una jornada de diàleg sobre sensellarisme i dret a l'habitatge, organitzada conjuntament per Sant'Egidio, Sant Joan de Déu Serveis Socials, Fundació Arrels, Càritas Catalunya, Assís i la Universitat Autònoma de Barcelona.

PROGRAMA:

Benvinguda i presentació del col·loqui
· Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC

Presentació del llibre
· Salvador Maneu, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials
· Desirée Herrera Asciutti, responsable d'edició a Icaria Editorial

Col·loqui
Modera:
· Susana Quadrado, redactora en cap de la secció de Societat de La Vanguardia
Participen:
· Gemma Calvet i Barot, advocada i experta en DDHH, transparència i bon govern
· Juli Ponce Solé, catedràtic de Dret administratiu de la UB. Codirector de la Càtedra Barcelona d’Estudis d’Habitatge
· Lídia Pitarch, doctora en Seguretat Humana i Dret Global (UAB). Autora del llibre "Entre portales"
· Antoni Milian i Massana, catedràtic honorari de Dret administratiu de la UAB. Coordinador del llibre "Sensellarisme"
· Eva Serrats, arquitecta, curadora i activista

Cloenda

Es prega confirmació d'assistència

PDF version

Pàgines