Propers Actes
Visita guiada a La Marina del Prat Vermell
Visita guiada a La Marina del...
Presentació del llibre: "Antoni Puig Gairalt,...
Presentació del llibre: "...
Exposició "Emili Donato: es fan plànols"
Exposició "Emili Donato: es...
Visita tècnica a l'Spotify Camp Nou
La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza, el proper divendres 25 d’abril a les 12 h, una visita a l’estadi SPOTIFY CAMP NOU que inclourà un recorregut a les obres i una xerrada tècnica amb l’equip d’Edificació del FC Barcelona, oferint una oportunitat única per conèixer de prop el projecte de transformació d’aquest emblemàtic estadi.
Podrem observar l'estat actual de les obres, que inclouen la construcció de la nova tercera graderia i la instal·lació de les noves estructures de l'estadi. A més, es proporcionarà informació detallada sobre els aspectes tècnics i arquitectònics del projecte, així com els materials utilitzats i les tècniques constructives implementades.
Programa:
11:45 h: Trobada al punt de trobada indicat
12:00 h: Inici de la visita guiada per les obres de l'estadi
12:45 h: Xerrada tècnica a càrrec de membres de l'equip d'Edificació i Tecnologia del FC Barcelona
Si voleu inscriure-us, complimenteu el següent formulari d'inscripció.
Davant la previsible allau d’inscripcions i que només disposem de 10 places, l’assignació d’aquestes places es farà per sorteig un cop tancat el període d’inscripció (inscripcions fins al dilluns 14 d’abril a les 15 h). Els qui hagueu resultat premiats rebreu un correu informant-vos del punt de trobada.
Equip de protecció obligatori: botes de seguretat, armilla reflectant i casc.

Urbanisme Comparat. "Urbanitarian: una plataforma per entendre i comparar el disseny urbà a escala global"
Urbanitarian és una plataforma que recull i analitza plans urbanístics de tot el món, oferint una visió comparativa dels diferents models de desenvolupament urbà. La presentació explorarà com aquesta eina pot ajudar urbanistes, investigadors i administracions a entendre patrons urbans, identificar tendències i prendre decisions informades sobre el futur de les ciutats.
La sessió mostrarà exemples de plans urbans destacats en diversos contextos geogràfics i culturals, ressaltant com les diferències polítiques, socials i econòmiques influeixen en l’estructura i els objectius de cada projecte. També es reflexionarà sobre com els valors locals es tradueixen en formes urbanes concretes i sobre què podem aprendre comparant realitats tan diverses.
La sessió anirà a càrrec de Honorata Grzesikowska, arquitecta i urbanista amb 20 anys d’experiència en disseny urbà i planificació territorial. Fundadora d’Urbanitarian, una plataforma digital que agrupa plans urbanístics internacionals per fomentar l’intercanvi de coneixement i la innovació en la disciplina.
A més, és cofundadora de la fundació Architektoniczki. Ha col·laborat amb institucions acadèmiques i governs en projectes de regeneració urbana i infraestructures. Ha impartit conferències i formació a nivell internacional sobre disseny de l’espai públic, mobilitat i sostenibilitat en l’entorn urbà. Imparteix docència a IAAC i SISD.
L'acte és gratuït, però cal inscripció prèvia.

Acte de presentació del Congrés Mundial d’Arquitectes de la UIA 2026 Barcelona
El pròxim 14 d’abril de 2025 a les 10:00 h (CEST) tindrà lloc l’Acte de Presentació oficial del Congrés Mundial d’Arquitectes de la UIA 2026 Barcelona a la seu del COAC (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya). Una cita imprescindible en què es revelaran les seus, les primeres ponències confirmades, així com tots els detalls sobre la Call for Participants, que es va llançar el passat 31 de març. Aquest congrés internacional situarà Barcelona, Catalunya i Espanya a l’epicentre del debat arquitectònic mundial.
A l’acte està prevista la presència d’Iñaqui Carnicero, secretari general d’Agenda Urbana, Habitatge i Arquitectura (MIVAU); Víctor Puga, secretari del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya; i Laia Bonet, primera tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona; així com representants de les institucions organitzadores: Marta Vall-llossera, presidenta del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i del Congrés Mundial d’Arquitectes de la UIA 2026 Barcelona; Teresa Táboas, vicepresidenta de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) i del Congrés i Guillem Costa Calsamiglia, degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i director del Congrés.
A més, l’equip de comissariat del Congrés, format per Pau Bajet, Mariona Benedito, Maria Giramé, Tomeu Ramis, Pau Sarquella i Carmen Torres, ens explicarà el tema Becoming. Architectures for a planet in transition, que guiarà el programa del Congrés, així com les línies de recerca Research by Design, una de les innovacions clau d’aquesta edició.
Aquest esdeveniment està obert al públic, tant per a professionals del sector com per a qualsevol persona interessada a conèixer més sobre el Congrés. L’assistència serà presencial, prèvia inscripció, i també es podrà seguir en streaming a través del canal de YouTube del Congrés.
Inscripcions
Inscriu-te aquí per assistir a l'acte
Inscriu-te aquí per seguir-lo en línia

Cicle Next Generation: Casos d'èxit. Visita a l'edifici Viladecans 24
A diferència d'altres edicions del Cicle Next Generation, en aquest visitarem CASOS D'EXIT de projectes acollits als Fons Europeus. L'objectiu de les visites és reforçar aspectes i punts forts que poden ser d’inspiració, generant espais on compartir aprenentatges des de la proximitat. Els equips d’arquitectes de les obres que visitarem, junt amb altres experts relacionats amb aquestes, duran a terme les explicacions durant les trobades.
Les visites són presencials i obertes al públic i volen mostrar clars exemples d’actuacions que han estat beneficiades pels fons Next Generation.
A Sants-Montjuïc, es farà una visita guiada al projecte Viladecans 24, de la mà de sensataarquitectura.
Vine a descobrir la rehabilitació energètica acollida als Fons Europeus Next Generation, s'ha incorporat Sistema d'Aïllament Tèrmic Exterior en façanes i en coberta, i s'ha rehabilitat estructuralment la finca i reubicat instal·lacions. Amb una atenció meticulosa en els detalls, s’ha preservat la morfologia original de la finca i potenciat els elements ornamentals existents.
Durant tot el procés s'ha realitzat una escrupulosa gestió de residus i una constant verificació energètica.
Un treball on s'ha posat la tecnologia ecoeficient al servei d’un edifici renovat de principis del XX. Un projecte que fa reaparèixer la bellesa modesta i tradicional amb la qual va ser construït.
Si vols assistir-hi, inscriu-te!Ajuts Next Generation
A través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, el Govern espanyol canalitza els fons destinats per Europa a sortir de la crisi provocada per la Covid-19. En el marc d'aquests fons de recuperació, s'han aprovat una sèrie de mesures per impulsar la rehabilitació amb l'objectiu d’adaptar el parc d’edificis i habitatges als reptes nacionals i europeus en matèria de sostenibilitat. Entre d'altres, s’han convocat sis programes d'ajuts per a la rehabilitació residencial i la construcció d'habitatge social, que tenen com a objectiu global assolir, per al 2026, la xifra acumulada de 510.000 actuacions de renovació d'habitatges, multiplicant per deu el ritme actual de rehabilitacions.
