Propers Actes
Arriba un nou Duel AHI sobre la intervenció en entorns...
Arriba un nou Duel AHI sobre la...
Visita tècnica a Sabadell, Pavelló Poliesportiu de l’Oest
Visita tècnica a Sabadell,...
Presentació del llibre 'Esglésies d'Eivissa i...
Presentació del llibre '...
presentació del llibre "Antoni Puig Gairalt,...
presentació del llibre "...
Cicle Next Generation: Visita a la Transformació dels...
Cicle Next Generation: Visita a...
Guim Costa i Calsamiglia, nou degà del COAC
Guim Costa i Calsamiglia serà el nou degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per al període 2022-2026, després de guanyar les eleccions celebrades el 16 i 17 de maig.
Amb un total de 877 vots, la candidatura liderada per Costa ha estat la més votada, per davant de Manuel Ruisánchez i Capelástegui (872) i Carla Habif Hassid Bozzo (165). També s’han registrat 117 vots en blanc.
Guim Costa formarà Junta de Govern amb Gemma Ferré i Pueyo com a secretària, Imanol Montero i Viar en el càrrec de tresorer, i Greta Tresserra Sans, Inés de Rivera Marinel·lo i Josep Maria Quílez Soler com a vocals.
Costa s’ha mostrat satisfet amb els resultats i ha afirmat que “els i les arquitectes han votat per un col·legi nou, transversal i inclusiu. Per un col·legi obert a tothom. Per un futur millor per al col·lectiu”. El nou degà vol “començar el mandat amb una agenda intensa de reunions amb l’administració per encarrilar la nova etapa i iniciar el compliment del nostre projecte per al COAC”, a més de reunir-se amb el personal laboral que són, per a ell, “el cor de la institució”.
Costa és arquitecte per l’ETSAB. Va iniciar-se en el camp de l’arquitectura col·laborant amb els germans Terradas, Josep Llinàs i Ignasi de Solà-Morales. Des del 1998 desenvolupa projectes d’arquitectura i urbanisme d’abast nacional i internacional des del seu estudi. La seva vinculació amb el COAC s’inicia el 1998, quan es converteix en vocal de Difusió Cultural de la Demarcació de Barcelona fins al 2002. Durant el mandat d’Assumpció Puig, Guim Costa ha ocupat el càrrec de vicedegà de la Junta de Govern.
La presa de possessió dels nous càrrecs electes es farà el proper 15 de juny. Fins aleshores, serà un període de traspàs de l’equip liderat per Assumpció Puig, que va guanyar les eleccions el 2018, esdevenint la primera degana de la història del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
Les eleccions a les demarcacions del COAC
A la Demarcació de Barcelona ha sortit escollida Sandra Bestraten i Castells com a presidenta amb 752 vots, mentre que Pere Castelltort i Sales n’ha obtingut 614. S’han registrat 166 vots en blanc. Al Vallès, Fermín Aparicio Alcantud ocuparà el càrrec de delegat després d’aconseguir 124 vots, per davant de Joan Carles Reviejo i Salomó, amb 112.
Bestraten ha assegurat que la seva elecció és “una veritable injecció de confiança i energia per seguir treballant per la professió“. També ha recordat que “l’equip que represento es compromet a fer del COAC una institució propera i útil per a tots els companys i companyes de professió” amb l’objectiu de “millorar el dia a dia de la nostra feina, posant-la en valor davant de tota la societat”.
Pel que fa a la resta de Juntes Directives, les candidatures a la Demarcació de Comarques Centrals, Ebre, Girona, Lleida i Tarragona van ser proclamades electes el 26 d’abril, ja que només es va presentar una única candidatura per territori.
D’aquesta manera, Claudina Relat i Goberna ja és la presidenta electe de Comarques Centrals; Elena Rosales i Castellà, de l’Ebre; Marc Riera i Guix, que repeteix a Girona; Lluís de la Fuente i Pascual, a Lleida; i Jordi J. Romera i Cid, a Tarragona.
Participació als comicis
Les eleccions d'aquest 2022 han registrat una participació del 19,27%, que correspon a 2.084 col·legiats. Fins a 10.814 arquitectes, 605 més que en les darreres eleccions, estaven cridats a les urnes per escollir els representants del COAC.
Consulteu els resultats provisionals (òrgans de govern i representants a l'Assemblea)