Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Gran èxit d’assistència a les activitats del COAC Girona dins la Setmana de l’Arquitectura i la Construcció

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Avui finalitza una nova Setmana de l’Arquitectura i la Construcció promoguda per l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG), en la qual la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) hi ha col·laborat aportant sis activitats que han tingut un gran èxit de participació. Del dimarts 19 al dijous 21 de març, les propostes han congregat estudiants dels graus en Arquitectura (GARQ) i Arquitectura Tècnica i Edificació (GATE), així com del Màster en Arquitectura (MARQ) i arquitectes col·legiats. Els esdeveniments han abastat una àmplia gamma d'interessos i temàtiques, des de visites a emblemàtiques obres d'arquitectura fins a sessions de formació i presentacions tècniques.

La setmana va començar amb una visita a la Farinera Teixidor de Girona el 19 de març, obra de l’arquitecte gironí Rafael Masó Valentí, de la mà d’Arcadi Pla i Masmiquel, en la qual va explicar com va dur a terme el projecte de restauració i ampliació de la Farinera per acollir El Punt Avui. El mateix dimarts a la tarda (19 h), va tenir lloc una taula rodona amb motiu de la inauguració de l’exposició ‘El material d’allò construït’, amb la participació de quatre despatxos d’arquitectura presents a la mostra: Josep Ferrando, Arquitecturia, Sarquella + Torres Arquitectes i Un Parell d’Arquitectes.

El dimecres 20 de març, es va centrar en la revitalització dels nuclis antics, oferint una combinació de sessions teòriques i pràctiques que van abordar la problemàtica de l'habitatge buit i la rehabilitació urbana. A la tarda, en la jornada ‘L’Urbanisme a les comarques gironines’, es van presentar diverses  figures de planejament redactades els últims anys per visualitzar temàtiques tan diferents com la reutilització d’espais en desús d’unes antigues pedreres, l’ordenació dels jardins de Cap Roig, les problemàtiques de l’ordenació dels municipis mitjans i petits, la reordenació dels buits de la trama urbana per obtenir espais públics, i projectes més concrets com la connexió del carril bici de Celrà a Girona. L’acte va acabar amb una taula rodona amb la participació dels arquitectes urbanistes Esteve Corominas, Anna Barceló, Camil Cofan i Quim Ginesta.

La culminació de la setmana va ser el dijous 21, amb la presentació tècnica de Rehau dedicada als ‘beneficis dels sistemes de climatització radiant’, seguida de la presentació dels Treballs Final de Màster dels estudiants del Màster en Arquitectura centrats en les necessitats del Barri Vell de Girona.

A través d'aquesta intensa i variada programació, la Demarcació de Girona del COAC continua apostant per difondre i promocionar l’arquitectura, així com apropar el Col·legi a futurs col·legiats.

22/03/2024
Tornar