Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Unboxing The Library. Una mirada sobre els fons de la Biblioteca. La ciutat en disputa

Continuen el cicle ‘Unboxing the library. Una mirada sobre els fons de la Biblioteca’, l’activitat impulsada per la Biblioteca del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per tal de donar major visibilitat a la riquesa bibliogràfica que custodia.

En aquesta ocasió, l’arquitecta i artista visual María García Ruiz, comissària juntament amb Moisés Puente de l'exposició La ciutat en disputa, comentarà, a través d’una sèrie de llibres, diferents experiments col·lectius entorn de l’habitatge social al sud d’Europa durant els anys 1949 i 1976.

La ciutat en disputa presenta una sèrie d’experiències singulars entorn de l’habitatge social que es van dur a terme en diversos moments de crisi i que van reinventar, a la seva manera, els paradigmes de la modernitat i de la relació entre l’arquitectura i els seus habitants. Pràctiques espacials en què les comunitats van tenir un paper fonamental a l’hora de definir el seu lloc a la ciutat i en què els arquitectes van assumir el repte de reinventar mons des de baix. Partint de la reconstrucció neorealista de la Itàlia de postguerra, passant per les propostes avantguardistes dels Poblados Dirigidos a Espanya, i fins als experiments habitacionals a què va donar lloc la Revolució dels Clavells a Portugal, aquesta exposició interpel·la les maneres en què s’entrecreuen arquitectura i conflictivitat social, posant en joc el rigor poètic del disseny, la posada en escena de noves problemàtiques sobre l’habitatge mínim, i el desig encarnat d’uns cossos situats fins aquell moment als marges de la història.

Unboxing the Library
Amb més de 180.000 llibres i revistes, la Biblioteca del COAC és un dels centres documentals de referència en arquitectura, urbanisme i paisatge més importants d’Europa. Per donar més visibilitat a la riquesa bibliogràfica que custodia, la Biblioteca obre les portes a la ciutadania i incorpora una nova activitat: “Unboxing the Library”.

Periòdicament es farà una selecció de llibres fonamentals que s’exposaran als prestatges principals de la seu de la Biblioteca a Barcelona, fomentant i facilitant així la lliure consulta dels lectors de sala. Paral·lelament, i per aprofundir en la temàtica escollida en cada ocasió, es durà a terme una conferència a càrrec d’arquitectes amb experiència reconeguda en la matèria.

Versió per a imprimirPDF version