Propers Actes
Control i seguiment de l'execució dels SATE amb...
Control i seguiment de l'...
Club de Lectura: "La ciudad de los días lejanos"...
Club de Lectura: "La ciudad...
2a sessió del cicle Europa Europa amb Francesca Torzo
2a sessió del cicle Europa...
Presentació del documental “Julbe, Torres i Martínez: L...
Presentació del documental ...
Matèria Bosc: Smiljan Radic
Aquest programa consisteix en un cicle d'11 conferències sobre arquitectura i paisatge, obertes al públic, amb la participació de destacats artistes i professionals provinents del món de l'arquitectura, la fotografia, les arts escèniques, la dansa, el món audiovisual i l'art sonor. Les conferències, que es retrasmetran per streaming, s'acompanyen cada una d'una vídeo-creació.
En el marc d'aquest cicle, el proper divendres 17 de juliol a les 20 h tindrà lloc una conferència a càrrec de Smiljan Radic, que anirà precedida de la projecció del vídeo "Drape" (2010), del director japonès Toshinori Tanaka.
La conferència es podrà seguir en directe a través del web d'RCR.
Smiljan Radic Clarke (Santiago de Chile, 1965) és arquitecte per l’Escola d’Arquitectura de la Pontificia Universidad Católica de Chile al 1989, i més endavant estudia a l’Istitutto Universitario di Architettura di Venezia, a Itàlia. El 1995 obre el seu propi despatx a Santiago de Xile. El 2001 és escollit el millor arquitecte jove menor de 35 anys pel Col·legi d’Arquitectes de Xile; el 2008 rep el Premi Design Vanguard de l’Architectural Record; el 2009 és nombrat membre honorari de l’American Institute of Architects als EEUU; el 2013, 2015 i 2018 obté el premi al Millor Edifici Xilè de la Universidad Mayor a Xile; el 2015 rep el Premi Oris, a Croàcia; el 2018 el Teatre Bio-Bio és escollit entre els millors edificis en el marc del Premi Design Vanguard de l’Architectural Record; i el 2018 rep el Premi Arnold W. Brunner Memorial de l’Acadèmia Americana d’Arts i Lletres, als EEUU.
Smiljan Radic és president de la Fundació d’Arquitectura Fràgil, l’objectiu de la qual és promoure l’estudi i la difusió de l’arquitectura experimental o l’àmbit de les realitats improbables en les quals els límits de l’arquitectura es difuminen.
Ha impartit nombroses conferències i la seva obra ha estat exposada a Mèxic, Argentina, Espanya, Estats Units, Noruega i Àustria. Els seus projectes han estat publicats en revistes d’arquitectura internacionals com El Croquis, 2G, Revista Internacional de Arquitectura, a+u, ARQ, Casabella, Detail, Lotus i Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme, i ha estat recollida en dos catàlegs monogràfics publicats a Espanya per l’Escola Tècnica Superior de la Universitat de Navarra i a Xile per Ediciones ARQ. Al 2007 fou professor convidat a la Universitat de Texas.