Matèria Bosc

Matèria Bosc: Pep Gatell, La Fura dels Baus

Imatge: 
© RCR BUNKA Fundación Privada
Enguany el COAC coorganitza el Programa Obert que acompanya el Workshop Internacional que cada estiu organitzen RCR Arquitectes i RCR BUNKA Fundació Privada.

Aquest programa consisteix en un cicle d'11 conferències sobre arquitectura i paisatge, obertes al públic, amb la participació de destacats artistes i professionals provinents del món de l'arquitectura, la fotografia, les arts escèniques, la dansa, el món audiovisual i l'art sonor. Les conferències, que es retransmetran per streaming, s'acompanyen cada una d'una vídeo-creació.

En el marc d'aquest cicle, el proper dijous 30 de juliol a les 20 h tindrà lloc una conferència a càrrec de Pep Gatell, de La Fura dels Baus. La xerrada anirà precedida per la projecció del vídeo "Cinere" (2016), de Nuria Mosqueira.

La conferència es podrà seguir en directe a través del web d'RCR.

L’enfocament interdisciplinari de La Fura dels Baus ha portat a amalgamar allò ritual i atàvic amb tot allò hipertecnològic en l’escena: des de les primeres propostes fureres d’impacte, passant per cerimònies olímpiques, escenificacions d’òpera o produccions online. Des de 1979 la companyia també estudia les metodologies de creació del col·lectiu i la consolidació de nous discursos escènics. La capacitat de risc i de contagi creatiu ha proporcionat a La Fura un ampli reconeixement internacional, tant a nivell de públic com de crítica, i també respecte a la investigació acadèmica.

Pep Gatell (Barcelona, Espanya, 1958) participà en la creació i interpretació dels primers espectacles de la companyia que la consolidaren internacionalment, creant el llenguatge furer: el mètode de creació col·lectiva basat en la fricció. Gatell ha treballat un ampli ventall de gèneres, creant i dirigint espectacles de teatre, cinema o macroespectacles, sempre treballant amb diferents creadors, professionals, tècnics i científics. És el president de la Fundació Èpica, amb la qual La Fura projecta la seva solvència creativa i l’èxit del seu mètode a través d’un centre que reuneix aprenentatge i experiència.

Versió per a imprimirPDF version