Matèria Bosc

Matèria Bosc: María Muñoz i Pep Ramis, Mal Pelo

Imatge: 
© RCR BUNKA Fundación Privada
Enguany el COAC coorganitza el Programa Obert que acompanya el Workshop Internacional que cada estiu organitzen RCR Arquitectes i RCR BUNKA Fundació Privada.

Aquest programa consisteix en un cicle d'11 conferències sobre arquitectura i paisatge, obertes al públic, amb la participació de destacats artistes i professionals provinents del món de l'arquitectura, la fotografia, les arts escèniques, la dansa, el món audiovisual i l'art sonor. Les conferències, que es retransmetran per streaming, s'acompanyen cada una d'una vídeo-creació.

El dimecres 29 de juliol a les 20 h tindrà lloc l'última de les conferències del cicle, a càrrec de María Muñoz i Pep Ramis, directors artístics de Mal Pelo. La xerrada anirà precedida per la projecció del vídeo "El paraíso de Nunca Jamás" (2013), de Yago de Mateo. En acabar la conferència, el president d'RCR BUNKA Fundació Privada, Ramon Folch, farà la cloenda del cicle.

La conferència es podrà seguir en directe a través del web d'RCR.

Pep Ramis (Manacor, 1962) estudia violoncel, titelles i tècniques de veu. És director d'escena, ballarí–actor, codirector de la companyia Mal Pelo i codirector de L’animal a l’esquena. Dins del grup de creació Mal Pelo desenvolupa la seva faceta de constructor d'escenografies i espais instal·latius.

María Muñoz (València, 1963) estudia música i dansa i practica l'atletisme de competició, amb formació a Amsterdam i Barcelona. És coreògrafa, ballarina i codirectora de la companyia Mal Pelo i codirectora de L’animal a l’esquena. Dins del grup desenvolupa una faceta d'investigadora i pedagoga del moviment. També edita i estimula la creació de textos per a l'escena.

Pep Ramis i María Muñoz col·laboren l'any 1988 en la creació del solo Cuarto Trastero i formen el 1989 el grup de creació Mal Pelo. El 2001 impulsen L’animal a l’esquena, un centre de creació i intercanvio multidisciplinar en una masia de 19 hectàrees a Celrà, Girona. Un refugi que fomenta l'experimentació i l'intercanvi d'idees i experiències entre directors d'escena, músics, videoartistes, teòrics i ballarins que participen en residències, tallers i laboratoris. Mal Pelo és des del 2000 companyia resident a L’animal a l’esquenaMal Pelo ha rebut, entre altres, el Premi Nacional de Dansa 2002 atorgat per la Generalitat de Catalunya i el Premi Nacional de Dansa 2009 en la modalitat de creació, el Premi Ciutat de Barcelona 2017 de Dansa i el Premi de la Crítica Barcelona 2018.

Versió per a imprimirPDF version