Construïm una església romànica

Exposició: "Construïm una església romànica"

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El passat dissabte 12 d’octubre, la Delegació del Vallès va organitzar el Taller d'Arquitectura: "Construïm una església romànica", amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, i en col·laboració amb el Museu de Terrassa.

Aquesta exposició recull els treballs dels infants que, com a part d’aquesta activitat, van dibuixar les esglésies de la Seu d'Ègara. Tota una experiència per a ells que durant més de dues hores van gaudir, com a protagonistes, de les fases de construcció, des del dibuix a paper fins al treball a peu d'obra. Els infants van poder experimentar la construcció de murs a trencajunts, d'un arc amb dovelles, la importància dels contraforts, dels dentells...

Una desena d'arquitectes del Vallès es van oferir voluntaris per a realitzar aquest taller, i van explicar als infants una introducció al món de l'arquitectura, la importància dels oficis com el del mestre d'obra, el de fuster, ferrer, picapedrer, aiguader, aparellador... Després de l'explicació teòrica, van començar a fer una sèrie d'exercicis sobre orientació (com ho feien els antics, mitjançant eines molt simples i l'ajut del sol, per a trobar els punts cardinals i orientar cap a l'est les esglésies). Entre altres exercicis, també es va fer un replanteig utilitzant eines d'època, construïdes per nosaltres mateixos: un escaire gran, un compàs fet amb soga i guix, un plom, una cintra per fer un arc de mig punt... com a l'època medieval, el replanteig el vam fer usant mides molt humanes (palmells, braces, peus, colzes...).

Entenem que un dels objectius del Col·legi ha de ser, cada cop més, apropar-nos a la ciutadania i per a aconseguir-ho hem de difondre la nostra feina i el nostre coneixement. I què millor que començar pels infants?

Versió per a imprimirPDF version