Propers Actes
Cicle Next Generation: Visita a la Transformació d'...
Cicle Next Generation: Visita a...
M+. Pedagogy + Praxis, 1970-2020. Richard Plunz in...
M+. Pedagogy + Praxis, 1970-2020...
Arriba un nou Duel AHI sobre la intervenció en entorns...
Arriba un nou Duel AHI sobre la...
Visita tècnica a Sabadell, Pavelló Poliesportiu de l’Oest
Visita tècnica a Sabadell,...
Presentació del llibre 'Esglésies d'Eivissa i...
Presentació del llibre '...
Correa & Milá. Veus 3: Enric Satué + Fernando Villavecchia i Beth Galí + Juli Capella
Una de les característiques més singulars de Correa & Milá va ser la seva connexió internacional en un país que vivia en plena dictadura; això els va permetre aportar novetats que eren una alenada d’aire fresc en la societat burgesa barcelonina.
Els dos arquitectes van aprofitar les relacions internacionals del seu mestre, José Antonio Coderch, gràcies al qual accedeixen als cursos d’estiu del CIAM a Venècia, estableixen relació amb membres del Team X i connecten amb el món editorial de Domus i amb la figura del seu editor en cap, Gio Ponti, però les van portar més enllà en l’assistència als Petits Congressos i en les relacions internacionals amb rellevants arquitectes, principalment, italians i nord-americans.
És amb la fundació de la revista Arquitecturas BIS, juntament, entre d’altres, amb Oriol Bohigas i Rafael Moneo, on definitivament assenten un referent internacional. Amb clares relacions amb revistes com Lotus o Oppositions, rebrà col·laboracions del més alt nivell. Enric Satué, dissenyador gràfic d’una revista que basava gran part del seu atractiu en la radicalitat del seus format i proposta gràfica i Fernando Villavecchia que, durant molts anys, en va ser el coordinador de continguts, explicaran les intimitats del seu funcionament.
Enllaçant amb la figura d’Oriol Bohigas, destacarem la importància de la seva arribada, ja en democràcia, al Departament de Projectes Urbans de l’Ajuntament de Barcelona, situant als seus companys i amics com a caps de grans projectes de rellevància a nivell de ciutat, des de la Plaça Reial fins a la realització de diversos projectes Olímpics, com l’Ordenació de l’Anella Olímpica i la Rehabilitació de l’Estadi Lluís Companys a Montjuïc. Beth Galí en primera persona com a part del tot i Juli Capella com a deixeble i amic tardà abordaran aquesta última etapa de l’estudi, donat conclusió a les xerrades vinculades a l’exposició.
L’aforament és reduït per tant és necessari inscripció prèvia a news@minim.es