Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Conferència ‘Ciutats i canvi climàtic. Una proposta des del disseny adaptatiu’.

Imatge: 
© Míriam García
En el marc de la Setmana de l’Arquitectura i la Construcció SACudg 2S 22-23. Àmbit de l'Edificació - EPS - UdG, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha programat pel dimarts 21 de març, a les 10 h, la conferència ‘Ciutats i canvi climàtic. Una proposta des del disseny adaptatiu’, a càrrec de Míriam García.


En un context de creixent concentració de la població mundial en àrees urbanes, les ciutats exerceixen un paper clau en la lluita contra el canvi climàtic, i no només en el seu vessant de mitigació o reducció de les emissions de gasos efectes hivernacle, sinó des del punt de vista de l'adaptació als seus efectes. El canvi climàtic ha augmentat l'exposició de les ciutats a amenaces derivades d'aquest i, en conseqüència, la gestió del risc de desastres i la resiliència s'han d'integrar en el disseny urbà com a part d'una estratègia global per assolir un desenvolupament sostenible. Però el canvi climàtic no és l'única crisi contemporània: la pèrdua de biodiversitat és un altre dels límits planetaris que hem traspassat.

Després de la conferència, tindrà lloc el Taller Paisatges en Transició per l'adaptació a l'emergència climàtica, en el qual els estudiants veuran com a través del paisatge i les solucions que ofereix la intervenció paisatgística ens ajuden a adaptar-nos al canvi climàtic i construir territoris més resilients. Així, aquells que ja estan duent a terme intervencions d'aquesta tipologia, com poden ser els estudiants d'Urbanística 4 com d'altres cursos del grau o del Màster d'Arquitectura de la Universitat de Girona que estiguin elaborant treballs vinculats, els presentaran per compartir-los amb la ponent i altres membres del professorat.

Es revisaran els treballs de manera col·lectiva i s'aprofundirà sobre les qüestions exposades durant la conferència anterior, obrint la discussió al conjunt d'assistents del taller.  

Míriam García
És Doctora Arquitecta, Paisatgista i Urbanista, fundadora i directora de LAND LAB, oficina amb seu a Barcelona. Compagina la pràctica professional amb la investigació i la docència a banda i banda de l'Atlàntic. Actualment, imparteix classes a la Universitat Politècnica de Catalunya. És membre de l'Assemblea de Ciutats Climàticament Neutrals i Intel·ligents de la Comissió Europea i del Comitè Científic d'Europan Europe. 

La seva investigació i pràctica professional estan vinculades al paisatge i l'ecologia com a motors de canvi de plans i projectes a múltiples escales. Directora a càrrec/líder d'equip de projectes emblemàtics d'adaptació costanera, plans directors i visions, inclosos els Plans d'Ordenació Costera de Cantàbria i Galícia, Escenaris Futurs per a la Costa de Barcelona i Besòs, Santander, Future Habitat i planificació i disseny per a l'adaptació al canvi climàtic de Múrcia, Tarragona, Lima, Panamà, entre d'altres. Molts d'aquests treballs tenen reconeixements nacionals i internacionals com el Premi de la XII Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme o Bones Pràctiques 2012 del Comitè Un-Habitat.

ENTRADA LLIURE

Versió per a imprimirPDF version