Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
 Jornada: "Gramàtiques del patrimoni industrial. La reinvenció de ciutats i regions"

Jornada: "Gramàtiques del patrimoni industrial. La reinvenció de ciutats i regions"

Imatge: 
© Emscher. Metalocus
En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, el MUHBA (Museu d'Història de Barcelona) organitza, juntament amb el COAC, l'AADIPA i RVR (Regionalverband Ruhr), unes jornades sobre patrimoni industrial, comissariades per Marion Steiner, d'RVR; Joan Roca, del MUHBA; i Antoni Vilanova, president de l'AADIPA.

Dins d'aquestes jornades, que se celebraran al MUHBA Oliva Artés, s'inaugurarà també l'exposició itinerant "Indústria / Territori / Identitat. La Ruta del Patrimoni Industrial del Ruhr visita Catalunya", que es podrà visitar fins al 10 de gener de 2018.

Quines són les estratègies de desenvolupament sostenible amb què diferents ciutats i regions, fortament marcades pels processos d’industrialització, fan front actualment a la pressió econòmica que amenaça el seu patrimoni industrial? Quines diferències hi ha entre els contextos de grans ciutats com Berlín, Barcelona i l’Havana i els d’antigues regions industrials com el Ruhrgebiet, el Bassin Minier i Catalunya, algunes de les quals van néixer gairebé alhora que la revolució industrial? De quina manera influeixen els nous canvis geopolítics i els processos industrials en la nostra manera de pensar i percebre el patrimoni industrial i el model de fàbrica, aquesta relació típica entre treball i capital que va sorgir fa més de dos-cents anys a Europa? Quin és el rol dels nous moviments socials –que reclamen un desenvolupament regional i urbà “des de baix”– en el rescat i la reutilització del patrimoni industrial per part de la ciutadania? Quins tipus d’identitats es construeixen a partir del patrimoni industrial i quines són útils per crear la societat del futur? Quines oposicions hi ha, de quina mena d’actors i quins motius tenen per fer-ho?

Aquestes són les preguntes que s'abordaran durant la jornada. Pensant en escales múltiples, les interdependències entre centres i perifèries seran sempre al centre del debat.


Per a més informació sobre les jornades, visita el web del MUHBA.

Per a més informació sobre l'exposició, consulta aquí.
Versió per a imprimirPDF version