Propers Actes

Arquitectours: Horta-Guinardó

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona
En el marc de la Setmana d'Arquitectura, i dins del programa "10 dies/10 districtes amb la renovació urbana", el 17 de maig es farà un itinerari per Horta-Guinardó.

HORTA-GUINARDÓ. Els tres turons, tres balcons vers la ciutat
El Parc dels Tres Turons és un important pulmó verd de Barcelona que concentra parcs com el Park Güell o el del Guinardó. Aquests parcs són miradors sobre la ciutat i la seva història on podem descobrir la Barcelona burgesa de principis del segle XX, testimonis de la Guerra Civil o de les onades migratòries dels anys 60. El recorregut inicia amb les actuacions de renovació de Vallcarca i recorre la història urbanística del Parc, passant per les bateries antiaèries i els assentaments de barraques, fins a les noves actuacions que l’Ajuntament planteja per aquesta reserva natural de Barcelona.

S'han tancat les inscripcions perquè l'aforament està complet.
El dia de l'itinerari se't pot demanar que t'identifiquis amb algun tipus de document.Arquitectours. 10 dies/10 districtes amb la renovació urbana
L’evolució urbanística dels districtes de Barcelona és ben diversa. Molts dels seus noms provenen d’antics municipis que, fa més d’un segle, s’annexionaren a Barcelona esdevenint barris de la ciutat. Al llarg del temps, diferents processos de renovació urbana, com el Pla Cerdà, els polígons d’habitatges dels anys 60 o la Vila Olímpica, han configurat la ciutat actual. Els plans de futur pretenen seguir millorant la qualitat de vida a la ciutat, com ara el programa de Superilles. Aquests 10 itineraris donen a conèixer aquestes i altres intervencions de renovació urbana de la ciutat i posen en valor el patrimoni construït.

Itinerari concebut i realitzat per El globus vermell i Barcelona Architecture Walks.

Amb el patrocini de: 


       
Versió per a imprimirPDF version