Barcelona es postula com a Ciutat Mundial de l’Arquitectura

Barcelona es postula com a Ciutat Mundial de l’Arquitectura

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Barcelona aspira a convertir-se en Ciutat Mundial de l’Arquitectura, segons la declaració institucional que va aprovar l’Ajuntament de Barcelona el passat divendres 25 de gener. La iniciativa, que es va aprovar per unanimitat, comptarà amb la col·laboració del COAC.

Barcelona vol i pot jugar un paper en el debat i disseny de les polítiques urbanes i arquitectòniques del present i el futur de les ciutats del món. Amb aquest objectiu, la capital catalana es postula per ser Ciutat Mundial de l’Arquitectura, un títol iniciativa de la UNESCO i la Unió Internacional d’Arquitectes pel qual l’Ajuntament de Barcelona aposta amb l’objectiu, també, de valorar la tasca d’institucions i professionals, que han convertit la ciutat en un referent per la seva arquitectura i qualitat urbana.

L'arquitectura, decisiva en la vida de les persones
En la mateixa declaració institucional, Barcelona reconeix la incidència de l’arquitectura en la qualitat de vida de les persones. Per això, posa en valor la importància que tenen la planificació urbana, l’arquitectura i el patrimoni per al desenvolupament social i econòmic de les ciutats d’avui. Així mateix, el text posa de manifest el valor de l’arquitectura com a factor de qualitat de vida i la importància d’un entorn urbà favorable en el qual poder desenvolupar un projecte vital.

28/01/2019
Tornar