Cicle Urbanitats · Conferència d'Alejandro Echeverri · Urbanisme social a Medellín

Cicle Urbanitats · Conferència d'Alejandro Echeverri · Urbanisme social a Medellín

La Demarcació de Tarragona del COAC et convida a una nova conferència del Cicle Urbanitats que en aquesta ocasió anirà a  càrrec de  l'arquitecte colombià Alejandro Echeverri, director d'urbanisme de la ciutat de Medellin. L'acte es celebrarà el pròxim dimarts 22 d'octubre de 2019, a les 20h,  a la Sala d'Actes del COAC Tarragona. 

En acabar la conferència es farà un sopar col·loqui amb el conferenciant al restaurant Barhaus.
Si estàs interessat en assistir-hi et pots apuntar a tarragona@coac.cat . Preu del sopar 18€.

Descarrega el Targetó

Alejando Echeverri  creu en el compromís ètic dels dissenyadors en la cerca d’una millor societat. És cofundador i director d’URBAM, el Centro de Estudios Urbanos y Ambientales de la Universidad de EAFIT a Medellín. La seva experiència combina els espais de l’arquitectura, l’urbanisme, els projectes ambientals i l’urbanització territorial. Es Loeb Fellow del GSD de la Universitat de Harvard i va ser galardonat amb el premi Obayashi 2016.

Entre els anys 2004 i 2008 com a director de l’EDU, l’Empresa de Desenvolupament Urbà de la ciutat de Medellín, i com a director de projectes urbans de la ciutat, va dirigir l’estratègia d’Urbanisme social buscant transformar i millorar els barris amb els majors problemes de desigualtat. i violència que convirtia a Medellín en una referència de futur per a altres ciutats en condicions extremes al món.
Des de l’any 2010 a URBAM, s’ha enfocat a un equip cap a les problemàtiques urbanes, ambientals i socials a països i territoris emergents, específicament aquells amb organitzacions polítiques i institucions polítiques. Adicionalment el seu treball a Colòmbia, ha tingut una gran experiència internacional de processos de direcció multidisciplinaris sobre retros urbans, ambientals i socials, prioritzats en països del món com Mèxic, Costa Rica, Brasil, Índia, entre d’altres. Incloent també projectes per a UN Habitat.

És Membre del comitè asessor internacional El RELIEF, un centre per a la investigació i l’acció en la cerca de prosperitat per als retalls de desplaçaments massius al Líban. El meu membre del comitè internacional de CIGIDEN, Centre Nacional d’Investigació per a la gestió integrada del risc de desastres a Xile. És professor distingit de la EAAD del Tecnológico de Monterrey a Mèxic, que dirigeix ​​la creació i consolidació del laboratori C Lab, Laboratoris de Ciutat per al país.


 
Versió per a imprimirPDF version