Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Jornada participativa de l’Agenda Urbana a Girona

Jornada participativa de l’Agenda Urbana a Girona

Imatge: 
© Agenda Urbana de Catalunya
Cada vegada més, la població tendeix a concentrar-se a les zones urbanes i, segons les previsions de Nacions Unides, aquesta tendència anirà en augment. A Catalunya, gairebé el 80% de la població viu a municipis de més de 10.000 habitants i la influència de les àrees urbanes va més enllà dels límits físics de les ciutats per abastar tot el territori.
 

L’Agenda Urbana, una iniciativa per millorar les nostres ciutats
En aquest context, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat impulsa l'Agenda Urbana de Catalunya, amb la col·laboració d’administracions locals i altres entitats del teixit social català, com el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, per potenciar les oportunitats i afrontar els reptes que planteja la creixent urbanització. 

L’elaboració de l’Agenda requereix tant de coneixement tècnic d’especialistes, investigadors i personal de les administracions, com de les aportacions de la ciutadania i la societat civil. I és per això que es realitzaran dues fases de participació, la primera, de diagnosi, i la segona, se centrarà en les mesures i plans d’accions a implementar. 

L’Agenda Urbana, a Girona. Participa-hi!
El pròxim dimecres 19 de juny, la Demarcació acull una jornada participativa de l’Agenda Urbana de Catalunya, la iniciativa que impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. 

La jornada s’organitza al voltant de tres taules, que són: connectivitat urbana, qualitat de l’aire i models productius. Cadascuna d’elles constarà d’un panell d’experts (60 minuts) seguits per un debat entre els assistents (90 minuts) d’intercanvi d’opinions i coneixements sobre els temes exposats.

Els experts de la taula de connectivitat urbana són: Lluís Alegre, Director de l’Àrea de mobilitat de l’Autoritat del Transport Metropolità; Manel Ferri, Vice-president de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic; Adrià Gomila, Director de serveis de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona; Mar Santamaria; Arquitecta. Cofundadora de 300.000 km/s i consultora de planificació urbana i modera Maite Pérez, Cap de l’àrea de mobilitat de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

Els experts de la taula de qualitat de l’aire són Xavier Basagaña, Investigador en bioestadística a l’Institut de Salut Global; David Casabona, Cap de l’oficina tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona; María García, Membre d’Ecologistes en Acció Catalunya i representant de la Plataforma Qualitat de l’Aire; Xavier Guinart, Cap del Servei de Vigilància i Control de l’Aire de la Direcció General de Qualitat Ambiental; Xavier Querol Carceller; Investigador de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua i modera Carme Chacon, Sub-directora general de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. 

Els experts de la taula de models productius són: Carlos del Barrio, Membre de la Comissió Executiva de CCOO de Catalunya, Política Sectorial i Sostenibilitat; Joan Miquel Hernández, Cap de l’Àrea d’Anàlisi Estratègica de la Direcció General d’Indústria d’ACCIÓ; Ma Dolores Sánchez, Presidenta de l’Associació ASODAME; Esther Vidal, Directora dels serveis d’economia cooperativa, social i solidària a l’Ajuntament de Barcelona i modera Iolanda Fresnillo, sociòloga, auditoria i polítiques comunitàries. 

L’objectiu principal d’aquest procés és fer un debat estratègic que serveixi per concretar les diferents polítiques públiques que tindran impacte en els objectius de l’Agenda i aconseguir fer, col·lectivament, millors ciutats. 

Trobareu tota la informació, així com la possibilitat de participar en línia al web http://agendaurbanacatalunya.cat/

Versió per a imprimirPDF version