Casa Sarasa

Mor l'arquitecte Josep Ros i Casadevall

Imatge: 
Casa Sarasa (1969-1971) a Girona, de Josep Ros i Casadevall

El passat dissabte 4 d’agost va morir el nostre company Josep Ros i Casadevall als noranta-un anys d’edat.

És autor d’obres conegudes i valorades, com per exemple la Torre Catalunya a la plaça de Catalunya de Girona, el gratacel de Salt o l’estadi de Montilivi de Girona. També va col·laborar en el projecte del Camp Nou del FC Barcelona. En l’àmbit de l’arquitectura religiosa destaca la seva participació en la reforma de la Catedral de Girona, l’església de l’Assumpta de Bescanó o la parròquia de Sant Gregori.

En Josep Ros també fou autor de nombrosos habitatges particulars: la casa Sarasa o la casa Falló, ambdues a Girona i de les urbanitzacions de la Costa Brava, Fané de Dalt, Puig-Rom, Empuriabrava, Treumal de Dalt o Roca Grossa. 

Una part del seu llegat de projectes es troba a la seu de Girona de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Josep Ros i Casadevall també va estar lligat a la seu de la Demarcació de Girona del COAC, de la qual va ser-ne president entre els anys 1968 i 1971. Ell mateix el resumia el pas pel Col·legi amb les següents paraules: “El Col·legi era petit, érem pocs arquitectes en actiu en aquells moments (...). A la delegació hi havia poques reunions, una o dues a l’any, per aprovar el pressupost. Després de mica en mica tot va anar canviant. Cada any celebràvem la festa dels arquitectes, el diumenge de la Sagrada Família, que era el primer diumenge després de reis. Aquesta celebració consistia en una missa per arquitectes difunts i un dinar en un restaurant. Omplíem, com a màxim, una taula d’uns quinze o vint arquitectes (...)“. 

Descansi en Pau.

7/07/2018
Tornar