Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge de l'advocat Jordi Salgas

En memòria de Jordi Salgas Rich

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El 12 de setembre passat ens va deixar l’advocat Jordi Salgas Rich, una persona molt estimada pel personal, els col·legiats i les col·legiades de la Demarcació de Girona del COAC, ja que va ser l’assessor jurídic dels arquitectes gironins prop de quaranta anys. Les persones que han treballat amb ell el recorden com una persona molt pràctica i afable, gran coneixedor de la seva especialitat i no gaire cerimoniós.
 

Jordi Salgas Rich va entrar a formar part de l’equip humà de la Demarcació de Girona als voltants de l’any  1977, quan el president Enric Xutglà li demanà d’assessorar el col·lectiu en temes de responsabilitat legal. Posteriorment, amb Francesc Hereu com a president, va assessorar a  la Junta Directiva en la modificació dels Estatuts dels anys vuitanta, i també a molts arquitectes en les reclamacions d’honoraris. També va formar part de l’Oficina d’Informació Urbanística (OIU); era habitual que acompanyés als arquitectes responsables de l’oficina en reunions on es decidia sobre el planejament urbanístic de la província. Posteriorment, quan es creà la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya a Girona, va ser vocal de la Ponència Tècnica durant molts anys. I, des del 1988 també estava vinculat a Asemas, on defensava els mutualistes en cas de demanda o reclamació. 

Des de la Demarcació de Girona ens unim al dol de la seva família i amics. Ens ha deixat una bona persona i un gran professional. 

Una llarga trajectòria
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona l’any 1969, tenia el seu despatx professional a l’avinguda Jaume I de Girona. Des dels seus inicis, va conjugar l’exercici de la professió amb la de docent, exercint en entitats com la Cambra de Comerç de Girona, l’Escola de Gestió Empresarial de Girona i de la Universitat de Girona on va ser professor del Grau Superior en Gestió de l’Edificació i va aconseguir implementar el Màster Europeu sobre “Dret Immobiliari, de la Construcció i Urbanisme”. A més del COAC, també va estar vinculat amb altres col·legis professionals com els de l’Agent de la Propietat Immobiliària de Girona, el d’Administrador de Finques de Girona, el d’Enginyers i Economistes i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona, d’on n’havia estat el coordinador de l’àrea d’administratiu de l’Escola de Pràctica Jurídica. 

També va promoure la constitució de l’Associació per a l’Arbitratge i constitució del Tribunal Arbitral de Girona a les Comarques de Girona per encàrrec de la Cambra de Comerç de Girona, al que es varen sumar les Cambres de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i de Palamós i diversos Col·legis Professionals (Col·legis d’Economistes, de Corredors de Comerç, d’Advocats, d’Arquitectes, d’Enginyers, d’Agents de la Propietat Immobiliària, d’Administradors de Finques).

9/10/2020
Tornar