Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Recordant a Lluís Casals

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a través del Centre Obert d’Arquitectura organitza, el proper 10 de desembre a les 19h, un acte commemoratiu a Lluís Casals, amb motiu de la seva mort el 16 de febrer de 2021, en plena pandèmia de la COVID, fet que no va permetre la trobada i reconeixement de tots els que li eren propers.

Ens acompanyaran la seva vídua Mercè Castro, el seu fill Jaume Casals, els seus germans, així com companys i amics com l’arquitecte i urbanista Fermín García Morales, el fotògraf Pep Rigol i el degà del COAC, Guim Costa Calsamiglia.


Lluís Casals va ser un dels fotògrafs espanyols d’arquitectura més rellevants de l’últim terç del segle XX, referència en el camp de la fotografia entre els anys 70 i 2000, va documentar principalment l’arquitectura de l’Espanya de la Transició, aportant noves mirades sobre l’espai públic, els equipaments i les infraestructures.
L' Arxiu Històric del COAC conserva en dipòsit el seu arxiu des de l’abril de 2023.

Aquest és un dels fons més importants de fotografia d’arquitectura contemporània, ja que Casals va dedicar la major part de la seva carrera a fotografiar-la. És qui més va fotografiar l’arquitectura dels anys 70 i va treballar per a arquitectes de renom, com Le Corbusier, Rafael Moneo, Carlos Ferrater, Studio PerOriol Bohigas, Bach-Mora, Clotet-Tusquets, Moneo o Jordi Garcés i la seva particular mirada va contribuir a l’èxit internacional de l’arquitectura espanyola de l’època. De fet, algunes de les imatges icòniques de l’arquitectura d’aquell període són seves, com la del Museu de Mèrida o els Molins del Júcar, a Múrcia. Una de les seves particularitats és que fotografia els edificis sense gent. 

Alguns dels seus treballs també es poden consultar al web arquitecturacatalana.cat.




Versió per a imprimirPDF version