Propers Actes
Taller de bones pràctiques d'arquitectura a l'...
Taller de bones pràctiques d&...
Cicle Next Generation: Visita al Centre de Formació Marie...
Cicle Next Generation: Visita al...
Cicle Next Generation: Visita a la Transformació d'...
Cicle Next Generation: Visita a...
M+. Pedagogy + Praxis, 1970-2020. Richard Plunz in...
M+. Pedagogy + Praxis, 1970-2020...
Arriba un nou Duel AHI sobre la intervenció en entorns...
Arriba un nou Duel AHI sobre la...
Flores & Prats inauguren la Conferència Margarita Brender
Amb el títol 'Patrimoni Emocional', Flores & Prats inauguren l'espai 'Conferència Margarita Brender'. El Centre Obert d'Arquitectura estrena el mes d’abril aquesta iniciativa, que pretén donar a conèixer i posar en valor l’obra i la trajectòria d’arquitectes locals reconeguts a nivell català i internacional.
La iniciativa porta el nom de Margarita Brender, la primera dona arquitecta col·legiada l’any 1962 al COAC. Nascuda a Romania, on va realitzar els estudis d'arquitectura, va emigrar a Catalunya on es va col·legiar i va iniciar la seva trajectòria professional de forma individual i en col·laboració amb F. J. Barba Corsini i J.A. Padrós Galera, entres altres.
L'espai ‘Conferència Margarita Brender' vol ser el reconeixement als despatxos d’arquitectura convidats, els quals mostraran la seva obra i també la seva mirada sobre l’estat actual de l’arquitectura, l’urbanisme i el paisatge.
Flores&Prats el 15 d'abril
Eva Prats és arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i Doctora en Arquitectura pel Royal Melbourne Institute of Technology RMIT. Ricardo Flores és arquitecte per la Universitat de Buenos Aires, Màster en Disseny Urbà i Doctor Arquitecte per l’Escola d’Arquitectura de Barcelona. Després d’una llarga col·laboració a l’estudi d’Enric Miralles, l’any 1998 Eva i Ricardo funden Flores & Prats Architects, un estudi d’arquitectura dedicat a la confrontació de la teoria i la pràctica acadèmica amb l’activitat projectual i constructiva. L’estudi ha treballat a tota Europa en projectes de rehabilitació d’estructures en desús, en el disseny d’espais públics amb la participació veïnal, així com l’habitatge social i la seva capacitat de crear comunitat.
El treball de Flores & Prats ha rebut diversos premis nacionals i internacionals, entre d’altres el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi Ciutat de Palma, el Grand Award de la Royal Academy of Arts de Londres, el AR New into Old Award 2019, i Eva ha estat nominada al premi Women in Architecture 2019 atorgat per The Architectural Review i Architect’s Journal. La seva obra ha estat nominada al Premi Mies van der Rohe en diverses ocasions, i exposada a les darreres quatre edicions de la Biennal d’Arquitectura de Venècia.
A més de la seva pràctica professional, Eva i Ricardo estan activament involucrats al mon acadèmic. Els dos són professors de Projectes a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, i Eva Prats és professora titular a l’Accademia di Architettura di Mendrisio.
L’any 2014, l’editorial mexicana Arquine va publicar la primera monografia de Flores & Prats: 'Pensado a Mano. L’Arquitectura de Flores & Prats', i el 2017 la nova revista Archives va dedicar el seu primer número al treball de l’estudi. L’any 2020, Arquine i l’Ajuntament de Barcelona van publicar el llibre monogràfic 'Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia' i el 2023, un nou llibre d’escrits, 'Flores & Prats. Dibujar sin borrar y otros ensayos', ha estat publicat per Puente Editores i Walther König. Ara, al 2024, l’editorial C2C acaba de publicar 'Building Communities', un llibre que recull l’experiència docent a l’escola ETH de Zurich.
Inscriu-t'hi
Sessió patrocinada per
Amb la col·laboració de
Properes sessions:
Flores&Prats, 15.04.24
H arquitectes, 7.10.24