Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Port de Barcelona

“Arquitectura social i ciutat”, la transformació urbana per a la millora dels eixos cívics

Imatge: 
© Fons F. Català-Roca. Arxiu Històric del COAC - 50è Aniversari
Més espai per als vianants, més tranquil·litat per als veïns i comerciants, avingudes amables per passejar, zones més segures, confortables i sostenibles... Així és com s’ha dissenyat el futur d’eixos principals de la ciutat de Barcelona com són la Via Laietana, Les Rambles, el Paral·lel o el Front Marítim.

Es pot recuperar la jornada en vídeo: Això no obstant, malgrat el pas dels anys, els projectes no avancen o estan aturats, i continuen sent zones amb molta presència de trànsit rodat i conseqüent contaminació, espai insuficient per a les relacions humanes o per passejar, poca accessibilitat...

Conscients que cal que els processos de remodelació i millora de la ciutat avancin, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha organitzat la jornada “Arquitectura social i ciutat. Paral·lel, Les Rambles, Via Laietana i Moll de la Fusta”, en què es posarà en el centre del debat la necessitat del compromís de tot el plenari de l'Ajuntament amb la realització dels treballs en els quals la ciutadania i la professió han arribat a acords a través del debat i la participació.

La jornada, que tindrà lloc el dilluns 8 d’abril a les 18.30 h, vol ser l'inici d'una sèrie de trobades en què la ciutadania i l'administració puguin debatre cadascun dels casos, així com un espai de mediació i vincle entre tots els agents protagonistes de la transformació urbana de la nostra ciutat.

Programa:

18.30 h Presentació i marc general a càrrec de Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona.

18.40 h Explicació dels eixos des del punt de vista social, a càrrec d’Itzíar González, arquitecta especialitzada en rehabilitació i patrimoni arquitectònic, experta en processos de resolució de conflictes a l’espai públic i cooperació ciutadana en el territori.

19.00 h Explicació dels projectes de remodelació dels eixos, a càrrec dels arquitectes autors: Lola Domènech i Olga Tarrasó, del projecte de Les Rambles; Jaume Artigues, de la Via Laietana; Montserrat Periel, del Paral·lel; i Eva Serrats, del Moll de la Fusta.

Es prega confirmació d'assistència

L'acte es podrà seguir en streaming
Versió per a imprimirPDF version