Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

110 aniversari del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local i 40 anys del Mètode SCCM de restauració monumental

Imatge: 
DIPUTACIÓ DE BARCELONA - SPAL
Enguany es compleixen 110 anys de la creació del Servei de Catalogació i Conservació de Monuments de la Diputació de Barcelona, avui Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), i 40 del Mètode SCCM de restauració monumental, anomenat així en homenatge a l’antiga denominació del Servei, plasmat en una primera publicació de 1985 que va ser ampliada el 1999. Per aquest motiu, el dimecres 26 de juny a les 16:30 h, tindrà lloc a la sala d'actes del COAC  una jornada en la qual tècnics experts en patrimoni, tant de la Diputació de Barcelona com externs, faran exposició de les seves experiències i compartiran els seus criteris pel que fa a la restauració del patrimoni tant dins com fora de l’administració.

L'objectiu és difondre el procés de restauració de monuments mitjançant la participació de la col·lectivitat, tant els professionals que s’hi dediquen com qualsevol altre agent, per enfocar amb eficàcia l'acció i motivar la col·laboració activa en la conservació del patrimoni arquitectònic per a les futures generacions.

L'acte està dirigit tant a professionals de l'arquitectura i la restauració com al públic general. 

Conduirà l'acte la periodista Aurora Masip i Treig.

PROGRAMA DE LA JORNADA:

16:30 h Benvinguda
Guillem Costa i Calsamiglia, degà del COAC.
Josep Maria Boronat i Pujals, president de l'AADIPA.
Marc Castell i Berzosa, vicepresident 4t i diputat delegat d'Infraestructures, Equipament i Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona.

17:10 h L'actualitat del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local i la seva tasca 
José Luis Sanz Botey, arquitecte. Cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.
Antoni Barcons Grau, arquitecte. Cap de la Secció Tècnica de Projectes, Obres i Manteniment del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.
David Galí, historiador de l'art. Cap de la Secció Tècnica d’Investigació, Catalogació i Difusió del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

18:00 h Entrevista 

Antoni González Moreno-Navarro, arquitecte. Cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona entre 1981 i 2008. Autor del Mètode SCCM de restauració monumental.

18:45 h Col·loqui 

Libe Fernández Torróntegui, arquitecta. Disenyadora d'experiències creatives relacionades amb la cultura. Creadora i editora de reharq.com, primer portal digital de format entertainment en l’àmbit de la difusió del patrimoni cultural.
Joan Casadevall Serra, arquitecte. Fundador del Gabinet del Color, consultoria pionera en el desenvolupament d'una metodologia científica per a la caracterització cromàtica d'elements arquitectònics. Membre de l'Academia del Partal, Asociación libre de Profesionales de la Restauración Monumental.
Julià Esteban Chapapría, arquitecte. Cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic (1983-1992) i cap del Servei d'Arquitectura (1992-2010) de la Generalitat Valenciana. Membre fundador de l'Academia del Partal, Asociación libre de Profesionales de la Restauración Monumental.
Antoni González Moreno-Navarro, arquitecte. Cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona (1981-2008). Autor del Mètode SCCM de restauració monumental. Membre fundador de l'Academia del Partal, Asociación libre de Profesionales de la Restauración Monumental.
Marco Antonio Garcés Desmaison, arquitecte. Cap del Servei de Restauració (1987-1993) i cap de la Secció de Supervisió de la Direcció General de Patrimoni Cultural (1994-2022) de la Junta de Castilla y León. President de l'Academia del Partal, Asociación libre de Profesionales de la Restauración Monumental.
José Luis Sanz Botey, arquitecte. Cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. 

19:30 h Torn de paraula al públic 

19:50 h Cloenda

INSCRIPCIONS:

La jornada és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

Versió per a imprimirPDF version