Propers Actes
Jornada: Domina la Facturación Electrónica y Verifactu
Jornada: Domina la Facturación...
Presentació del nou programa de Visat
Descobreix tots els avantatges del nou programa!
La nova aplicació engloba en una única eina els diferents tràmits de Visat, IITs, Registre automàtic i Certificat de segona ocupació. S'ha dissenyat amb l'objectiu de facilitar el procés de tramitació i, d'aquesta manera, fer més àgil i eficient la feina dels arquitectes.
D'una banda, l'aplicació incorpora el concepte de "Treball", de manera que l'usuari podrà tenir agrupats tots els tràmits vinculats a un mateix encàrrec. Així, s'optimitzen els processos, ja que només caldrà introduir una vegada la informació relativa al projecte (arquitecte, client, emplaçament i definició del treball). Aquest espai funcionarà a mode de repositori, des d'on es podran consultar els diferents treballs actius.
A més, s'ofereix un assistent per a la definició del treball que, a partir d'una sèrie de dades, podrà ajudar l'usuari a saber quins són els tràmits necessaris per al seu encàrrec.
Pel que fa a la facturació, s'habilita el pagament amb targeta, a més de la possiblitat de domiciliació bancària o transferència. També es millora el procés de signatura digital de documents, que es podran signar amb certificat electrònic directament des de l'aplicació o bé pujar els documents ja signats prèviament.
Altres millores de l'aplicatiu són l'automatització del segellat de documents, de manera que es podrà comprovar la seva validesa legal a través d'un codi QR, o la possibilitat que l'arquitecte doni d'alta un usuari del seu despatx perquè prepari l'expedient en nom seu, i l'arquitecte només hagi d'accedir al programa per signar.
PROGRAMA:
Benvinguda i presentació
Guillem Costa Calsamiglia, degà del COAC
Millores de Visat
Gerard Miquel, director de l'Àrea Tècnica del COAC
Casos pràctics
Marta Uson, Visat
Torn obert de preguntes
INSCRIPCIONS:
Per assistir a la jornada, inscriu-te aquí.
Per seguir-la en línia, inscriu-te aquí.
Nou cicle: Intel·ligència artificial i arquitectura. Noves eines per a noves maneres d'exercir la professió
De la mà d'arquitectes que treballen en diversos àmbits del sector, posa't al dia sobre les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies IA. Descobreix aplicacions i processos que multiplicaran exponencialment les capacitats del dia a dia del teu ofici.
El cicle, que comptarà amb ponents de referència nacionals i internacionals, tindrà lloc a Girona, Manresa, Terrassa i Palma de Mallorca. Properament s'obriran les inscripcions.
Mentrestant, reserva't les dates i prepara’t per descobrir com la IA pot transformar el sector de l’arquitectura!
GIRONA
IA generativa i visual per a arquitectes: Visualitzacions 3D i BIM mitjançant IA
Data: 6 de febrer 2025
Horari: 10:00 a 13.30 h
Lloc: Auditori de La Mercè. Pujada de la Mercè, 12. Girona
Sessió 1: Renders made easy
Sessió 2: Entorns BIM + IA
Sessió 3: Fluxes de treball en IA per a arquitectes
MANRESA
IA generativa i analítica per a arquitectes: Projectes assistits per models GPT
Data: 13 de febrer 2025
Horari: 10:00 a 13.30 h
Lloc: El Kursaal. Passeig Pere III, 35. Manresa
Sessió 1: Tecnologies avançades en el procés de disseny. BIG (Bjarke Ingels Group)
Sessió 2. IA en el món de les estructures i enginyeria d'instal·lacions
Sessió 3. IA com a assistent tècnic per a memòries, amidaments, etc.
TERRASSA
IA, arquitectura i ètica: Algoritmes sense biaixos ni discriminacions
Data: 20 de febrer 2025
Horari: 10:00 a 13.30 h
Lloc: Espai Vapor. Carrer de la Rasa, 24. Terrassa
Sessió 1. Patologies en edificis històrics i IA
Sessió 2. Pendent de confirmació
Sessió 3. Pendent de confirmació
PALMA DE MALLORCA
IA pràctica per a arquitectes: Conceptes bàsics i casos d'èxit dins el sector
Data: 6 de març 2025
Horari: 16:00 a 20.00 h
Lloc: COAIB. Carrer de la Portella, 14. Palma, Illes Balears
Sessió 1. Conceptes bàsics IA
Sessió 2. Automatització de la planificació espaial
Sessió 3. Casos d'èxit IA en empreses d'arquitectura i construcció
Reviu els millors moments de les primeres jornades!
Per tal d'anar escalfant motors per al segon cicle, pots recuperar tots els vídeos de les jornades del 2024.
Cicle MARQ 2024/25. Reflexions en contra la sostenibilitat, a càrrec de Javier García Germán
El cicle de conferències del Màster habilitant d’Arquitectura 2024-2025 de la Universitat de Girona té com a objectiu amplificar el coneixement del context teòric, tècnic, històric i crític en què es generen els nostres projectes.
Javier García-Germán (1974)
Va estudiar arquitectura a l'ETSAM, l'Oxford School of Architecture i la Harvard University Graduate School of Design (Master in Design Studies 2004). L'any 2004 va fundar TAAs (Totem arquitectes associats) una oficina d'arquitectura i urbanisme ubicada a Madrid el treball de la qual explora les connexions entre el clima i el territori i l'arquitectura. Javier García-Germán és professor Titular de Projectes Arquitectònics a l'ETSAM (UPM), on ha estat professor associat des del 2007. A més, és director del mòdul d'Arquitectura i Post-sostenibilitat en el Master's Degree in Collective Housing (MCH, ETH Zürich-UPM). Durant el curs 2023-24 ha estat Ruth & Norman Moore Visiting Professsor a la Washington University in St. Louis.
Javier García-Germán també ha estat autor de nombrosos articles en revistes internacionals (Quaderns, Bauwelt, 2G, etc.) i editor i autor de diversos llibres sobre energia i arquitectura, entre d'altres el llibre "Thermodynamic Interactions" (2017) que va rebre tant el Premi FAD de Pensament i Crítica l'any 2018 com el premi de Publicacions a la XIII BEAU Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme. Des de l'any 2023 és, juntament amb Alejandro Valdivieso, el director de la revista Arquitectura COAM.
Patrocinadors: EPS-UdG; Patronat Politècnica; COAC Girona.
Entrada lliure.
Important: Aquesta activitat serà enregistrada i es realitzaran fotografies per a la seva difusió posterior.
Presentació del Quaderns 275 a l'ETSAB
El nou número tracta les complexitats de la conservació del patrimoni en un context globalitzat, digitalitzat i influenciat per la turistificació. La publicació es proposa enriquir el debat sobre el concepte de patrimoni, oferint exemples tant locals com internacionals, i posa sobre la taula els reptes d’una gestió que ha de conciliar sensibilitats culturals i tècniques en un marc urbà canviant.
L’acte comptarà amb la participació de Daria de Seta i Marc Hernández Güell, així com del director de l’Àrea de Cultura del COAC, Moisés Puente, i els directors del present número, el geògraf Francesc Muñoz i l’arquitecte Alessandro Scarnato.