Conferència | 'Cities Connection Project · Arquitectures en transició' | h3o architects + Thomas Weckerle
Dins de la programació de 'Cities Connection Project · Arquitectures en transició' tenim l'oportunitat d'escoltar una conferència dels arquitectes de l'estudi h3o architects i Thomas Weckerle.
En h3o busquen crear espais que transcendeixin l'ordinari, fomentant connexions significatives entre persones, contextos i naturalesa. En la intersecció de la fantasia i la teoria, els seus projectes teixeixen noves possibilitats espacials i socials que responguin als desafiaments contemporanis de l'arquitectura.
L'enfocament de Bruck + Weckerle Architekten, que és tant urbanístic com programàtic, té com a objectiu utilitzar el potencial funcional d'una tasca d'edifici en un lloc específic i desenvolupar volums d'edifici a partir d'aquest. La reducció formal i l'examen de tipologies i materials són expressió de la seva arquitectura.
La programació de Cities Connection Project · Arquitectures en transició' inclou una exposició que es podrà veure del 20 de febrer al 3 d'abril, a la sala d'exposicions del COAC Tarragona, i de tres conferències:
20/02 · 19:30 h | h3o architects + Thomas Weckerle
13/03 · 19:30 h | Maira arquitectes + AJEANCE
03/04 · 19:00 h | NUA arquitectures + epoc architecture
L’organització es reserva la possibilitat de modificar el contingut d’aquest programa.
#COACTarragona
![PDF version PDF version](http://coac.arquitectes.cat/sites/all/modules/print/icons/pdf_icon.gif)
Presentació de l'estudi "L'habitatge protegit a Catalunya. Un descoratjador viatge de 20 anys"
La promoció d’habitatges assequibles ha estat històricament el principal pilar de les successives polítiques d’habitatge implantades des de principis del segle XX fins a l’actualitat. El policy brief fa una aproximació als antecedents i a la situació actual de producció d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO), i apunta els principals desajustos que s’han de resoldre per poder abordar la producció a gran escala d’HPO a Catalunya. Segons els autors, aquest repte requereix consensuar un marc de col·laboració pública i privada que generi les condicions i la confiança per atraure el compromís de tot el ventall d’operadors que han de produir i posar en el mercat un ingent volum d’HPO.
Programa de la jornada
18:00 h Benvinguda
Jaume Carné, president de l'Agrupació Sènior/a del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
18:05 h Presentació de l'estudi: "L'Habitatge Protegit a Catalunya. Un descoratjador viatge de 20 anys"
Xavier Vilajoana, president de l'APCE
Agustí Jover Armengol, economista. Soci de Promo Assessors Consultors S.A.
Miquel Morell Deltell, economista. Soci de Promo Assessors Consultors S.A.
18:40 h El reptes presents de la promoció massiva d'HPO
Amadeu Iglesias Unzué, arquitecte i director gerent de l'IMPSOL (Àrea Metropolitana de Barcelona) fins a la seva jubilació el 2024.
19:10 h Col·loqui
Inscripció gratuïta obligatòria. Aforament limitat.
Inscriu-te
![PDF version PDF version](http://coac.arquitectes.cat/sites/all/modules/print/icons/pdf_icon.gif)
Cloenda de l'exposició 'Premi Europeu de l'Espai Urbà', amb Batlleiroig i Estudi Martí Franch
En el marc de l’exposició del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2024, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i la Demarcació de Girona del COAC, organitzen el dijous 27 de febrer de 2025, a les 18.30 hores, l'acte de cloenda la mostra en el qual participaran l’equip de Batlleiroig Arquitectura, amb l’obra Passeig Boca de la Mina a Reus, finalista en la categoria general, i EMF Estudi Martí Franch amb la presentació de l’obra Camí de Ronda a Palamós, finalista en la categoria de fronts marítims. Seguidament, hi haurà una taula de debat i diàleg a la qual s'afegiran l’arquitecta Beth Galí, presidenta del Jurat 2024, i l’arquitecte Lluís Ortega, secretari del Jurat 2024.
El Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà és un premi biennal organitzat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que, des de l'any 2000, ha reconegut els millors projectes pel que fa a creació, transformació i recuperació dels espais públics, entès com un clar indicador de la salut democràtica en ciutats europees. En aquest premi, es prioritzen intervencions que millorin la vida ciutadana mitjançant solucions amb vocació social, sostenibilitat i preservació de la memòria històrica, evitant una arquitectura purament estètica. L’edició del 2024 inclou una nova categoria dedicada a espais marítims, per afrontar reptes com el canvi climàtic i promoure una millor convivència entre ciutat i mar.
Exposició 'Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà 2024
L’exposició itinerant que acompanya el premi, presenta els projectes guanyadors i finalistes per destacar bones pràctiques i generar debat sobre l’espai públic. Es mostren els projectes mitjançant 18 tòtems de fusta autoportants amb panells en diferents idiomes i codis QR per accedir a informació ampliada on s’inclouen vídeos amb comentaris del jurat.
Amb el seu recorregut per institucions i universitats d’Europa, l’exposició actua com una plataforma de reflexió sobre els desafiaments urbans actuals, com el canvi climàtic i les desigualtats socials. Promou una visió col·lectiva de l’espai públic com a lloc de convivència, memòria i transformació, en línia amb els valors europeus de diversitat i democràcia.
Exposició oberta fins el 2 de març.
![PDF version PDF version](http://coac.arquitectes.cat/sites/all/modules/print/icons/pdf_icon.gif)
Presentació del Concurs d'idees per a la nova Pèrgola sobre l'autovia C-31 al Prat de Llobregat
Es tracta d'un concurs d'idees en una sola volta, amb intervenció de jurat, convocat per l'Associació de Propietaris de l’àmbit dels sectors de la Seda, la Paperera i l’Estació del municipi del Prat de Llobregat.
L’objectiu és disposar d’una proposta creativa per al disseny i col·locació de la pèrgola fotovoltaica, amb funcions de pantalla acústica, contemplada en el projecte de regeneració urbana descrit a la MPGM. La pèrgola estarà recolzada en una seqüència de pòrtics, els pilars dels quals es situaran per una part en l’eix de l’actual Gran Via i, per altra a 2,5 m del límit sud de la mateixa. L’estructura suportarà una pèrgola d’uns 25m de fons, per una longitud d’aproximadament 1 km.
L'esmentada MPGM, aprovada definitivament el 19 de novembre de 2024, neix de la necessitat de propulsar la transformació urbanística de l’àmbit territorial a l’entorn de l’estació de ferrocarril del Prat i confrontant a la façana sud de la C-31, i com a eina per donar resposta a la forta demanda d’habitatge del municipi, tant dels propis residents com a nivell metropolità.
El termini de presentació de la documentació finalitzarà el 27 de març.El premi del guanyador del concurs serà de 10.000€ (IVA exclòs), i el segon i tercer classificats rebran la quantitat de 5.000€ (IVA exclòs).Jornada de presentació
L'acte començarà amb una benvinguda institucional a càrrec de Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC i, seguidament, intervindrà Alfredo Sarrias de Ros en representació de l'Associació de Propietaris.
Per assistir presencialment a l'acte, inscriu-te aquí.
Per seguir-lo en línia, inscriu-te aquí.
![PDF version PDF version](http://coac.arquitectes.cat/sites/all/modules/print/icons/pdf_icon.gif)