Propers Actes
Exposició: Mirades. Paisatges íntims de Carles Sánchez, a...
Exposició: Mirades. Paisatges...
Presentació de les novetats del tràmit telemàtic de...
Presentació de les novetats del...
Conferència "Radicalment sostenible - HORTUS, un cas d’estudi"
Situat en una antiga zona industrial de l'oest d'Allschwil, el campus tecnològic BaseLink acull HORTUS, un edifici d'oficines concebut de manera sostenible que s'erigeix en una parcel·la ocupada anteriorment per horts de cultiu. Es tracta d'un exemple paradigmàtic d'arquitectura sostenible gràcies a l'ús de materials renovables i reciclables.
Així, l’edifici HORTUS destaca tant per la seva eficiència energètica com per la seva innovadora concepció estructural i estètica. Construït principalment amb fusta i altres materials de baix impacte ambiental, HORTUS posa en valor l’arquitectura regenerativa, contribuint activament a la reducció de la petjada de carboni. El projecte integra solucions passives per a la climatització, façanes ventilades i sistemes fotovoltaics, demostrant que és possible conjugar disseny avantguardista amb responsabilitat mediambiental.
En aquest sentit, l'edifici és capaç de generar més energia de la que consumeix al llarg de la seva vida útil. Es tracta, per tant, d'una obra que exemplifica com la construcció del futur pot ser tant funcional com respectuosa amb el medi ambient.
La conferència d'organitza en el marc del postgrau de Nous Sistemes Constructius de l’Escola Sert i és una sessió gratuïta i oberta a tothom.
Cal inscripció prèvia
Més informació
Habitar i construir. Peris+Toral Arquitectes
La Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ofereix una conferència presencial, on tindrem l’oportunitat d’escoltar a l’arquitecte José Toral de PERIS+TORAL ARQUITECTES, que ens explicarà l’enfocament que fa l’estudi en els seus projectes, abordant l’emergència climàtica i d’habitatge des d’una perspectiva de sostenibilitat integral. Destaquen la interrelació dels aspectes ambientals, econòmics i socials per a desenvolupar solucions arquitectòniques eficients. Les estratègies clau inclouen “incrementar espais intermedis” amb edificis dotats de patis i atris bioclimàtics, “reduir” materials i recursos seguint la regla de les tres R, i “compartir” espais per a fomentar la interacció social i l’economia col·laborativa. Aquests principis es reflecteixen en els seus projectes més recents, buscant l’arquitectura viable, suportable, i equitativa.
L’estudi d’arquitectura PERIS+TORAL ARQUITECTES, amb seu a Barcelona i fundat per Marta Peris i José Toral, es dedica a investigar noves maneres d’habitar associades a mètodes constructius innovadors.
José Toral imparteix docència en l’ETSAB UPC de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, com a professor associat. Juntament amb Marta Peris han impartit docència en el POLIMI de Milà i actualment són professors convidats en l’EPFL de Lausana.
El seu treball ha estat reconegut amb el Premi RIBA INTERNACIONAL 2024, el premi DETAIL 2024, el premi d’Arquitectura Espanyola CSCAE 2022, i van ser finalistes de l’EU MIES AWARD 2022. Les seves obres han estat exposades en la “Cité de l’Architecture” de París 2022, Seül 2021, en el Pavelló d’Espanya de la Biennal de Venècia 2016, i en l’UIA Tokio 2011, entre d’altres.
#COACTarragona
Presentació del nou programa de Visat
Descobreix tots els avantatges del nou programa!
La nova aplicació engloba en una única eina els diferents tràmits de Visat, IITs, Registre automàtic i Certificat de segona ocupació. S'ha dissenyat amb l'objectiu de facilitar el procés de tramitació i, d'aquesta manera, fer més àgil i eficient la feina dels arquitectes.
D'una banda, l'aplicació incorpora el concepte de "Treball", de manera que l'usuari podrà tenir agrupats tots els tràmits vinculats a un mateix encàrrec. Així, s'optimitzen els processos, ja que només caldrà introduir una vegada la informació relativa al projecte (arquitecte, client, emplaçament i definició del treball). Aquest espai funcionarà a mode de repositori, des d'on es podran consultar els diferents treballs actius.
A més, s'ofereix un assistent per a la definició del treball que, a partir d'una sèrie de dades, podrà ajudar l'usuari a saber quins són els tràmits necessaris per al seu encàrrec.
Pel que fa a la facturació, s'habilita el pagament amb targeta, a més de la possiblitat de domiciliació bancària o transferència. També es millora el procés de signatura digital de documents, que es podran signar amb certificat electrònic directament des de l'aplicació o bé pujar els documents ja signats prèviament.
Altres millores de l'aplicatiu són l'automatització del segellat de documents, de manera que es podrà comprovar la seva validesa legal a través d'un codi QR, o la possibilitat que l'arquitecte doni d'alta un usuari del seu despatx perquè prepari l'expedient en nom seu, i l'arquitecte només hagi d'accedir al programa per signar.
INSCRIPCIONS:
Per assistir a la jornada, inscriu-te aquí.
Per seguir-la en línia, inscriu-te aquí.
PROGRAMA:
Benvinguda i presentació
Guillem Costa Calsamiglia, degà del COAC
Cristina Mora, secretària de la Demarcació de Barcelona del COAC
Lluís De La Fuente, president de la Demarcació de Lleida del COAC
Millores de Visat
Gerard Miquel, director de l'Àrea Tècnica del COAC
Casos pràctics
Marta Uson, Visat
Torn obert de preguntes
Agitem l'hivern amb La Festiva!
Per tercer any consecutiu, i després de l'èxit de les dues trobades anteriors, et convidem a la Festiva 2025, una tarda-nit única per a escapar de la rutina, connectar amb la cultura i deixar enrere etiquetes.
Vine al COAC el dijous 13 de febrer a les 19h per gaudir d’una festa diferent, amb música de la mà de la punxadiscos Reyes Torío Dj, càtering, i una convidada sorpresa.
Inscriu-t'hi!Amb el patrocini de: