Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

El problema d'accés a l'habitatge té solució? Cloenda del màster MDEI+i de l'Escola Sert

Imatge: 
Freepik
El proper 18 de juliol a les 9.15 h, l'Escola Sert del COAC celebrarà la cloenda de la 5a edició del Màster en Direcció d'Empreses Immobiliàries Innovadores (MDEI+I).

La jornada porta per títol "Polítiques d'habitatge i sòl: una visió comparada. El problema d'accés a l'habitatge té solució?", i està oberta al públic.

PROGRAMA:

09:15 h Recepció d'assistents

09:30 h Inauguració de la Sessió de Clausura de la 5a edició del Màster 
· Ana Puig-Pey i Marc Torrent, directors del MDEI+i

09:45 h Anàlisi comparada de les polítiques d'habitatge i sòl a Europa
· Federico Nahuel Lazzari, secretari general de Build Europe
· Modera: Ana Puig-Pey, directora del Màster

10:45 h Col·loqui

11:00 h Pausa-Cafè

11:30 h Taula rodona: Polítiques d'habitatge i sòl. El problema d'accés a l'habitatge té solució?
· Marina Berasategui, secretària d’Habitatge, Generalitat de Catalunya
· Joan Ramon Riera, comissionat d’Habitatge, Ajuntament de Barcelona
· Elena Massot, vicepresidenta de l’APCE i CEO del Grup Vertix
· Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC
· Modera: Marc Torrent, director del Màster

12:30 h Col·loqui

13:00 h Presentació d'Alumni - Escola Sert
· Alberto López, coordinador Escola Sert

13:30 h Cloenda
· Xavier Vilajoana, president de l’APCE

Inscriu-t'hi!

PDF version

Catalunya inter-operable. L’oportunitat del canvi de tota la xarxa catalana a ample ferroviari estàndard [postposat]

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
ATENCIÓ: Aquest acte s'ha postposat. Tan aviat tinguem programada nova data, es publicarà al web.

El dijous 18 de juliol a les 18.30 h tindrà lloc una nova sessió del cicle "Vectors de futur", organitzada pel COAC, FemVallès i el Col·legi d'Enginyers Industrials, juntament amb FERRMED i la Fundació Bosch i Cardellach. La jornada tindrà lloc a la seu del Col·legi d'Enginyers Industrials.

CATALUNYA INTER-OPERABLE
L’oportunitat del canvi de tota la xarxa catalana a ample ferroviari estàndard
L'ample ferroviari ibèric suposa un obstacle de relació amb Europa. Una doble xarxa no és viable i l’anomenat “tercer fil” no resol adequadament el problema. Es proposa, per tant, unificar la xarxa i es preveu que no seria tan complex ni costós, amb uns resultats d’enfortiment de la xarxa que seria inter-operable i molt més robusta, tal com demana la Unió Europea.

PROGRAMA:

· Benvinguda a càrrec de Pep Quílez, vocal de la Junta de Govern del COAC; Antoni Abad, president de FemVallès, i Narcís Armengol, degà del Col·legi Enginyers Industrials.
· Ponència a càrrec de Manel Larrosa, arquitecte i urbanista
· Debat amb els membres de la fila zero i el públic

Cal inscripció prèvia.

VECTORS DE FUTUR
L'obectiu del cicle, iniciat l'any 2023, és debatre temes estratègics, àrees de desenvolupament i oportunitats de millora infraestructural, econòmica i de governança en el context territorial català. 

Podeu recuperar els vídeos de les sessions celebrades fins ara:
· Transcendint l'Àrea Metropolitana. 3r túnel de Rodalies pel litoral
· Catalunya ferroviària. Regionals en alta velocitat i model de país
· Descentralització de Barcelona i govern metropolità

Organitza:



Coorganitza:

PDF version

RCR Programa Obert: Lacaton & Vassal

El COAC col·labora, a través de la Delegació de la Garrotxa-Ripollès, en l'organització del projecte RCR BUNKA. PROGRAMA OBERT, que acompanya l'RCR Summer Workshop, el taller internacional que cada estiu organitzen RCR Arquitectes i la Fundació RCR BUNKA. 

L'univers de la creativitat compartida
Enguany el programa girarà al voltant del tema "COMPARTIR" i consistirà en un cicle de cinc conferències. Com en anteriors edicions, les xerrades s'acompanyaran d'una selecció de videocreacions que, sota el títol "MATÈRIA BOSC", celebren la força poètica dels arbres. 

Olot reunirà, en aquesta ocasió, un altre Premi Pritzker: l’estudi d’arquitectura francès Lacaton & Vassal (Anne Lacaton i Jean-Philippe Vassal), que ens parlaran de l’espai lliure. Per ells, l’arquitectura és llibertat, generositat i plaer. Els grans espais generen una sensació essencial de fugida i de llibertat, faciliten l'apropiació i promouen la vida social. La seva pràctica ha estat guardonada amb el Premi Pritzker 2021. La presentació d’aquesta conferència anirà a càrrec de Llàtzer Moix, periodista cultural i crític d’arquitectura.

Lacaton & Vassal
Anne Lacaton (Saint-Pardoux-la-Rivière, França, 1955) es va graduar a l’Escola d’Arquitectura de Bordeus el 1980. Diplomada en Urbanisme a la Universitat de Bordeus el 1984. Professora a l’ETH Zurich des del 2017. Professora convidada a l'Escola Tècnica Superior de Madrid (ETSAM-UPM), Master Housing des del 2007; a l’EPFL Lausanne, el 2004, 2006, 2010-11 i 2017; a la Universitat de Florida: Ivan Smith Studio el 2012; a la University of NY-Buffalo: Clarkson Chair el 2013; al Pavillon Neuflize OBC-Palais de Tokyo, París, el 2013 i 2014; a Harvard GSD: Kenzo Tange 2011 & Design Critic 2015; a la Universitat de Sassari a Alghero el 2014 i 2015; a la TU Delft, els semestres 2016-17.

Jean-Philippe Vassal (Casablanca, Marroc, 1954) es va graduar a l’Escola d’Arquitectura de Bordeus el 1980. Va treballar com a urbanista a Níger (Àfrica Occidental) de 1980 a 1985. Professor a la UDK de Berlín des de 2012. Professor visitant a la TU de Berlín, del 2007 al 2011; a la Peter Behrens School of Architecture de Düsseldorf, el 2005; a l’EPFL Lausanne del 2010 al 2011, al Pavillon Neuflize OBC-Palais de Tokyo, París, el 2013 i 2014; a la Universitat de Sassari a Alghero, el 2014 i 2015.

L'estudi Lacaton & Vassal ha estat guardonat amb el Pritzker Architecture Prize 2021, el Lifetime Achievement Award, Trienal de Lisboa (2016); i la Fundació Mies van der Rohe, Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea (2019) juntament amb Frédéric Druot Architecture i Christophe Hutin Architecture per la transformació de 530 Habitatges al Grand Parc, Bordeus.

PDF version

RCR Programa Obert: El cos i la ciutat. Michail Rybakov i Hygor Melo

El COAC col·labora, a través de la Delegació de la Garrotxa-Ripollès, en l'organització del projecte RCR BUNKA. PROGRAMA OBERT, que acompanya l'RCR Summer Workshop, el taller internacional que cada estiu organitzen RCR Arquitectes i la Fundació RCR BUNKA. 

L'univers de la creativitat compartida
Enguany el programa girarà al voltant del tema "COMPARTIR" i consistirà en un cicle de cinc conferències. Com en anteriors edicions, les xerrades s'acompanyaran d'una selecció de videocreacions que, sota el títol "MATÈRIA BOSC", celebren la força poètica dels arbres. 

Sota el paraigua del projecte europeu S+T+ARTS AIR: Artistic Innovation for European Resilience, el 10 de juliol tindrà lloc una conferència en diàleg de l'artista multimèdia en residència Michail Rybakov amb l’investigador especialitzat en física computacional i sistemes complexos Hygor Melo, de Sony Computer Science Laboratories de Roma (Sony CSL). Amb el títol “El cos i la ciutat”, abordaran el concepte d'espai personal i exploraran com les ciutats en què vivim influeixen en la nostra experiència diària de l'espai personal.

PDF version

Pàgines