Propers Actes
Conferència ‘La Ciutat Jardí de S’Agaró en el seu context històric’, a càrrec d’Arcadi Pla
Es prega puntualitat per tal de garantir el desenvolupament de l’acte.
Les places són limitades. Cal confirmar l’assistència abans del 14 d’abril a atencio.resident@sagaro.site

Més de vuitanta professionals participen en la segona edició del curs sobre Sòl No Urbanitzable
La formació, que es desenvolupa en modalitat en línia, va començar el passat dimarts i finalitzarà el 6 de maig. Aquesta s'adreça especialment als arquitectes municipals que exerceixen en municipis petits o mitjans de les comarques gironines. La casuística intrínseca de les possibilitats d’actuació en aquest tipus de sòl genera moltes preguntes als tècnics i funcionaris municipals que el curs vol respondre per a intentar unificar els criteris a aplicar a les administracions de tota la geografia catalana.
La direcció del curs recau en Xavier Ludevid i Massana, arquitecte i president de l'AASAP del COAC. El programa inclou cinc jornades temàtiques que aborden aspectes com la legislació urbanística, la integració paisatgística de les edificacions, estudis ambientals, tràmits administratius i bones pràctiques en intervencions en sòl no urbanitzable.
Amb aquesta iniciativa, l'Escola Sert de Girona reafirma el seu compromís amb la formació contínua dels professionals de l'arquitectura, proporcionant-los eines actualitzades per afrontar els reptes que planteja la gestió del territori en l'àmbit del sòl no urbanitzable.
Coproducció ciutadana del projecte del Pla de barris 2026-30 pel Nucli Antic d’Olot
La nova llei de Barris Llei 11/2022 del 29 de desembre de millorament urbà, ambiental i social dels barris i les viles subratlla la importància de redactar el projecte de barris amb la participació del màxim d’agents tècnics i socials del mateix municipi. Per tal de mirar d’explicar els àmbits de la proposta (Urbanisme, Transició ecològica i Acció comunitària) i els criteris d’elaboració del projecte i els agents implicats fins al moment, la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC organitza una presentació amb l'arquitecta Itziar González el dijous 24 d'abril de 2025, a les 19 hores.
En la mateixa sessió es donarà compte de les feines en curs pel que fa a la redacció de diversos documents urbanístics (Pla especial d’usos; Delimitació d’una Àrea de Conservació i Rehabilitació i els ARES en algunes de les Illes del Nucli Antic; Modificació del POUM al Nucli Antic, etc.). La sessió acabarà amb un torn de preguntes i aportacions a la proposta.
Itziar González Virós
Arquitecta i urbanista social. Treballa en decreixement urbà, optimització d'habitatges públics, rehabilitació de centres històrics urbans i d'edificacions al medi rural. Des del 2002, experta en processos de mediació i resolució de conflictes a l'espai públic, participació i cooperació entre ciutadania i administració. Exregidora de Ciutat Vella de Barcelona (2007-2010). Amb la UTE km ZERO, va guanyar el 2017, el concurs internacional per a la transformació integral de la Rambla de Barcelona. El 2022-2023 Activista i promotora del ParlaMent Ciutadà i presidenta de l'Observatori Ciutadà Contra la Corrupció. Actualment, dirigeix la regeneració integral del nucli antic de la ciutat d'Olot.

Cinc equips opten a la redacció del projecte del futur Campus de Salut de Girona
Els projectes presentats en aquesta primera fase promoguda pel Servei Català de la Salut, que en van ser nou en total, han estat valorats en els darrers mesos per un jurat format per representants dels Ajuntaments de Girona i Salt, de la Universitat de Girona, d'Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, del Servei Català de la Salut i de l’Institut Català de la Salut.
Aquest va valorar i examinar totes les propostes gràfiques presentades pels licitadors sota lema, d'acord amb els criteris de valoració continguts en el plec de bases: la implantació de l’edifici i la seva relació amb l’entorn existent així com la idea de Campus Integrat; la qualitat arquitectònica; la funcionalitat de l’esquema general, la ubicació de les grans àrees i la seva interrelació, així com les estratègies de flexibilitat i polivalència per a canvis futurs i la capacitat quantitativa i qualitativa de creixement i ampliació; l’organització de les produccions i distribucions energètiques i la sostenibilitat i eficiència energètica de la proposta.
A partir d’ara, els cinc equips que han obtingut una millor puntuació en aquesta fase hauran de presentar tota la documentació que acrediti que compleixen els requisits necessaris per participar a la licitació.
A la segona fase, que anirà a càrrec d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, es convidarà a les cinc propostes més ben valorades a participar en un procediment negociat, en el hauran de presentar les seves proposicions per a l’adjudicació del contracte, que escollirà un jurat eminentment tècnic. El guanyador de la redacció del projecte i la direcció d’obra de la part assistencial del futur Campus de Salut, un contracte valorat en 25,37 milions d’euros, es preveu que es pugui donar a conèixer durant el segon semestre de 2025. Un cop formalitzada l’adjudicació, s’establirà un termini de 24 mesos per a la redacció dels projectes bàsic i executiu, mentre que el termini de direcció d’obra dependrà del projecte aprovat.