Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Inauguració de l'exposició: 'Mirades: Terra. Ctonia'

Inauguració de l'exposició: 'Mirades: Terra. Ctonia'

Imatge: 
Mirades: Terra. Ctonia © Lluc Queralt

Conferència inaugural de l'exposició 'Mirades: Terra. Ctonia', per part de Lluc Queralt, fotògraf de la mostra.

La mostra, amb el títol Ctonia, és la segona del Cicle MIRADES a la seu de Tarragona, dedicada enguany a la TERRA, integra catorze imatges del fotògraf Lluc Queralt, i ofereix una nova mirada d’aquest element natural.

El títol del projecte fa referència a com anomenaven a l'antiga Grècia en l'època hel·lènica a la terra, Demetèr, la deessa grega era qualificada "la del subsòl". La mostra presentada té relació directa amb Demetèr i l'artiga, un tros de terra, anteriorment cobert de bosc, que es prepara per al conreu, traient-ne els arbres i cremant-ne la brolla que després s'escampa perquè les cendres serveixin d'adob. La garriga cremada, després, crea un mosaic de tonalitats negres que viatja en paral·lel al trencadís que s'ha conformat amb catorze imatges revelades en vidre i amb pigment natural on es mostra un conjunt de textures on aquesta naturalesa funciona com a partitures encriptades.
Els elements del vidre, la sorra de sílice, el carbonat sòdic, la dolomita caliça i la flourita foses a 1400 graus i les tintes utilitzades són un 98% de carbó natural i originen les imatges que presento nodrides i "pintades" per un subsòl heterogeni i degradat.

Mirades
El cicle d'exposicions MIRADES és una iniciativa cultural que teixeix tot el territori d’una forma col·laborativa, posant de manifest el patrimoni local a través de l’observació dels quatre elements de la natura: l’aigua, la terra, el foc i l’aire. Cadascun del elements serà motiu d'una mostra anual, completant la sèrie en quatre anys i augmentant el llegat de l’arxiu històric del Col·legi d’ Arquitectes amb la donació dels registres fotogràfics que construiran les exposicions. D’aquesta manera, des d’una mirada local, posarem en comú i debat compromisos de caire global.

 

Patrocinadors:
 
Cosentino
 

#COACTarragona

logo del coac

Versió per a imprimirPDF version