Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Façana de la seu del COAC a Barcelona amb la lona commemorativa

El COAC celebra els 150 anys del naixement de l'Associació d'Arquitectes de Catalunya

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) celebrarem, el proper mes d’octubre, els actes de commemoració del 150è aniversari de la creació de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya, l’any 1874.

L’obligatorietat de la col·legiació per exercir la professió no fou reconeguda per Reial Decret fins el 27 de desembre de 1929 – 55 anys després!-,  poc abans del final de la dictadura del general Primo de Rivera. Les següents passes van portar a la constitució, l’any 1931, de sis col·legis d’arquitectes a tot l’Estat. Un d’ells va ser el de Cataluña, Aragón, Baleares y Logroño. El 1933, Aragó i Logronyo van formar el seu propi col·legi i l’entitat va quedar definida, llavors, com a Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i Balears. Les illes Balears van quedar unides al col·legi català fins l’any 1978, data en la qual es van constituir com a col·legi independent.

Amb l’objectiu de celebrar l’efemèride, hem organitzat un calendari de diverses activitats pels arquitectes i les arquitectres i obertes a la ciutadania:

· Totes les demarcacions del COAC lluiran una lona per anunciar l'aniversari
· Es farà una exposició commemorativa del 24 d'octubre al 2 de febrer. A la seu del COAC a Barcelona, es presentarà l'exposició ‘Hors d’oeuvres’, comissariada per l’arquitecta Carolina B. García Estévez. La mostra repassarà l’extensa activitat de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya mitjançant documentació de l’Arxiu Històric i de l'Arxiu de l'ETSAB, ja que les dues entitats tenen una particular història en comú.

· Se celebrarà una conferència a tres bandes que anirà a càrrec dels arquitectes i professors de l'ETSAB Enric Granell i Antoni Ramon i de la comissària de l'exposició, Carolina B. García Estévez, per rememorar i contextualitzar l'origen de la nostra associació. Serà a la seu del COAC el 24 d'octubre.

5/07/2024
Tornar