Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Representants de les tres entitats signant l'acord

COAC, Bcn Tech City i l'IAAC impulsen la creació d'un HUB d'Urbantech a Barcelona

Imatge: 
© IAAC
El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Barcelona Tech City i l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per impulsar la investigació en àmbits relacionats amb la transició ecològica i digital sobre la ciutat i els edificis i l'impuls d'startups, que pugui atraure i desenvolupar el talent de Barcelona.

Amb aquest objectiu, es vol desenvolupar la creació d'un HUB d'Urbantech, que inclogui tots aquells processos que ajudin a la digitalització de la construcció d'edificis, disseny i desenvolupament de les ciutats tendint cap a un model de zero emissions.

Programes d'investigació i difusió
El HUB permetrà el desenvolupament de programes d’educació, amb un centre internacional per l’educació avançada, educació per a professionals i educació per a industrials vinculada a la transformació urbana. També impulsarà la recerca vinculada a  l’impacte de les tecnologies de la informació i la transformació ecològica de les ciutats, incloent un gran laboratori de fabricació digital. Comptarà a més amb una Co-Factory i Hub d'startups i d’emprenedors d'Urbantech, i laboratoris de grans empreses per crear el pol d'innovació urbana més important del sud d’Europa.

També promourà un programa de difusió amb un espai d’exposicions, conferències i esdeveniments oberts a professionals i als ciutadans. Així, el HUB estarà obert al desenvolupament de projectes amb la ciutadania, incloent programes d'innovació oberta i de desenvolupament de projectes pilot.

El centre, per al qual ja s'estan buscant possibles emplaçaments, formarà part de la xarxa d’entitats existents o per crear, tal com els Piers vinculats a BTC, la Fab Lab Network, la xarxa de conferències i exposicions dels col·legis professionals i noves potencials xarxes d’àmbit local, estatal i internacional.

Obert a la participació de més col·legis, institucions i empreses
El projecte forma part dels projectes emblemàtics identificats per la Generalitat de Catalunya per optar als fons europeus, i compta amb la col·laboració, entre d’altres, del Col·legi d’Enginyers de Camins, el Col·legi d’Enginyeria Informàtica, el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, l’Associació de Promotors de Catalunya, l’Institut de la Tecnologia de la Construcció o la Mobile World Capital.

El programa de col·laboració estarà obert a la participació de col·legis professionals, administracions, empreses, professionals, organitzacions cíviques i qualsevol entitat que vulgui impulsar la innovació en la construcció de la ciutat i els edificis.
9/02/2021
Tornar