Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Dibuix de la perspectiva interior de Sant Pere de Figueres dels arquitectes Josep Maria Segarra, Amadeu Llopart i Enric Móra.

Prorrogada l'exposició "Reconstrucció de l'església de Sant Pere després de la Guerra Civil", a Figueres

Imatge: 
© Dibuix de la perspectiva interior de St. Pere. Josep Maria Seggarra, Amadeu Llopart i Enric Móra. Arxiu de l’església de Sant Pere. Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà
Prorrogada fins al 8 de març
El dijous 24 de setembre, s'inaugura a la Delegació de l'Alt Empordà del COAC l'exposició Reconstrucció de l'església de Sant Pere després de la Guerra Civil, que s'uneix al conjunt d'actes que commemoraran el mil·lenari de l'Església de Sant Pere de Figueres (1020-2020) amb els que es donarà a conèixer la història de l'edifici. Aquest acte estarà precedit per la conferència Sant Pere i la reconstrucció de la ciutat en la postguerra, a càrrec de l'arquitecte Joan Falgueras, que tindrà lloc al Cercle Sport de Figueres.

La mostra Reconstrucció de l'església de Sant Pere després de la Guerra Civil dóna a conèixer el procés de reconstrucció a través dels plànols de l'avantprojecte dels arquitectes barcelonins Amadeu Llopart, Enric Mora i Josep Maria Segarra. Aquesta ha comptat amb la col·laboració de l'arquitecte Joan Falgueras, que ha investigat el període de la reconstrucció de l'església després de la destrucció que patí, fruit dels espolis i incendis de la Guerra Civil (1936-1939).

Com a fet destacable, l'exposició inclourà un recull de 20 documents fins ara inèdits referents a les propostes sobre les quals treballà l'arquitecte figuerenc Pelayo Martínez Paricio (1898-1978) entre el 1939 i fins pocs dies abans que es posés la primera pedra del Projecte de Reconstrucció signat pels arquitectes barcelonins.

La documentació de l'església, que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i està protegida com a Bé Cultural d'Interès Local, procedeix, per una banda, de l'Arxiu de l'Església de Sant Pere, i de l'altra, del Fons Pelayo Martínez Paricio que custodia l'Arxiu Històric del COAC, a Girona.

Aforament limitat. 
Horari de visita: de dilluns a divendres de 9 a 13 hores. Si esteu interessats a concertar una visita programada, cal que truqueu al 972 50 50 33 o envieu un correu a mvila@coac.cat, i deixeu les vostres dades de contacte.

Catàleg "Reconstrucció de l'església de Sant Pere després de la Guerra Civil"
Amb la col·laboració de:




 

Versió per a imprimirPDF version