Propers Actes
Arriba un nou Duel AHI sobre la intervenció en entorns...
Arriba un nou Duel AHI sobre la...
Visita tècnica a Sabadell, Pavelló Poliesportiu de l’Oest
Visita tècnica a Sabadell,...
Presentació del llibre 'Esglésies d'Eivissa i...
Presentació del llibre '...
presentació del llibre "Antoni Puig Gairalt,...
presentació del llibre "...
Cicle Next Generation: Visita a la Transformació dels...
Cicle Next Generation: Visita a...
Matèria Bosc: José Manuel Castanheira
Aquest programa consisteix en un cicle d'11 conferències sobre arquitectura i paisatge, obertes al públic, amb la participació de destacats artistes i professionals provinents del món de l'arquitectura, la fotografia, les arts escèniques, la dansa, el món audiovisual i l'art sonor. Les conferències, que es retransmetran per streaming, s'acompanyen cada una d'una vídeo-creació.
En el marc d'aquest cicle, el proper divendres 24 de juliol a les 20 h tindrà lloc una conferència a càrrec de José Manuel Castanheira, que anirà precedida de la projecció del vídeo "Duet" (Països Baixos, 2013), de Jacqueline Kooter.
La conferència es podrà seguir en directe a través del web d'RCR.
José Manuel Castanheira (Castelo Branco, Portugal, 1952) és Doctor en Arquitectura i Escenografia, i ensenya a la facultat d’Arquitectura de la Universitat de Lisboa, des de 1982. La seva àmplia obra es caracteritza per la diversitat de disciplines que toca, principalment escenografia i arquitectura teatral, escenografia d’exposicions i pintura. Ha estat guardonat amb premis nacionals i internacionals i ha dirigit pràctiques i seminaris en festivals, universitats i altres institucions a Bèlgica, Croàcia, França, Mèxic i Brasil, entre altres. També és autor i consultor de projectes arquitectònics per a teatres.
Treballa al mon del teatre des de 1973 i, amb més de 300 dissenys escènics, ha col·laborat amb directors com Rogério de Carvalho o Sergi Belbel.
La seva obra assoleix una dimensió internacional, especialment després de la seva retrospectiva presentada pel Centre Georges Pompidou de Paris, i més endavant, per la Fundació Gulbenkian de Lisboa, el Museu Nacional de Teatre, el MEIAC – Museo Iberoamericano de Arte Contemporáneo – de Badajoz i molts altres museus i galeries.
Entre els seus processos creatius, el seu dibuix i la seva pintura han assolit una certa autonomia que ha portat a la realització d’una sèrie d’exposicions individuals en els darrers anys.