Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Cities Connection Project · Arquitectures en transició

Exposició | 'Cities Connection Project · Arquitectures en transició'

Imatge: 
Cities Connection Project · Arquitectures en transició

Aquesta edició de 'Cities Connection Project · Arquitectures en transició' connecta la Barcelona Metropolitana amb les regions europees de Valònia-Brussel·les, Luxemburg i Gran Est, ampliant la xarxa de professionals i institucions implicades. La reutilització del patrimoni construït i la responsabilitat social són els punts comuns dels 60 projectes exposats, mostrant diferents enfocaments i processos provats per arquitectes de contexts heterogenis.

El canvi climàtic i les noves polítiques de sostenibilitat tenen, cada vegada més, un impacte en la pràctica arquitectònica, que es planteja des d'un posicionament més ètic respecte al medi natural. Priorització de la rehabilitació respecte a la demolició, sistemes de construcció sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, així com la normalització d'una arquitectura atenta a l’economia circular, amb la reutilització de materials, ens indiquen que tant l'arquitecte com la resta d’agents implicats, comencen a prendre consciència com a actors socialment responsables.

Aquesta edició CCP07 mostra una sèrie de projectes d'arquitectura en transició, bàsicament de promoció pública i d’una gran qualitat, que afavoreixen la reutilització d'espais existents, l’ús intel·ligent de sistemes constructius i materials duradors, edificis amb més eficiència energètica, així com programes mixtos que contribueixen a l’agrupació d’activitats i la interacció entre els usuaris. En definitiva, projectes que mostren una transició cap a una arquitectura més ètica i de menor impacte ambiental, procés llarg i ple d'obstacles, però irreversible, al cap i a la fi.

L'exposició es podrà veure del 20 de febrer al 3 d'abril, a la sala d'exposicions del COAC Tarragona. Dintre de la programació del 'Cities Connection Project · Arquitectures en transició' tindrem l'oportunitat de gaudir de tres conferències:

20/02 · 19:30 h | h3o architects + Thomas Weckerle
13/03 · 19:30 h | Maira arquitectes + AJEANCE
03/04 · 19:00 h | NUA arquitectures + epoc architecture

 

 L’organització es reserva la possibilitat de modificar el contingut d’aquest programa.

#COACTarragona

logo del coac          

PDF version
Antoni Matías

Exposició: Diversiart

Imatge: 
Imatge: © Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La seu del COAC a Terrassa acull, des del 5 de febrer fins al 3 de març, l'exposició ‘Diversiart’ de l’artista multidisciplinari Antoni Matías

Matías, terrassenc d’adopció, és el clar exemple de la reivindicació de la creativitat. La seva trajectòria artística ha estat sempre en constant exploració i investigació. És un home polifacètic, de conversa sempre profunda i interessant, un poeta visual que porta el seu esperit crític i reflexiu a la seva obra. 

Aquarel·lista, dissenyador de caràtules, de logotips, tipògraf i poeta visual serien algunes de les disciplines artístiques que Antoni Matías ha explorat, amb un segell molt personal carregat de talent i reflexió crítica. 

PDF version

Exposició: Housing Standardisation

Imatge: 
Housing Standardisation
El Centre Obert d’Arquitectura, de la mà de l’IMPSOL/AMB, porta a Barcelona l’exposició Housing Standardization. La mostra, que s'inaugura el proper 11 de febrer a les 18.30 h,  es basa en un estudi de tres anys sobre l’habitatge assequible i subvencionat a Anglaterra, Xile, Xina, els Països Baixos, Espanya i Suïssa, explorant 37 estudis de cas sobre cases típiques i les experiències dels residents. S’examina com els enfocaments normatius, els mercats d’habitatge i les normes socials i culturals modelen les expectatives, percepcions i qualitat de l’habitatge.

Malgrat el paper significatiu de l’habitatge en la societat, hi ha poc coneixement sobre com és una casa mitjana, qui la dissenya i com les experiències varien entre els diferents països. La definició de ‘bon disseny’ segueix sent incerta, cosa que porta a resultats inconsistents en l’habitatge. La majoria de l’habitatge, especialment els projectes a gran escala, està altament estandarditzat per reduir costos i riscos. En l’habitatge subvencionat, la governança del disseny—modelada per polítiques i normatives—juga un paper crucial per garantir unes condicions de vida dignes.

L’estudi investiga l’impacte de la governança del disseny sobre la qualitat de l’habitatge subvencionat, comparant les polítiques neoliberals d’habitatge d’Anglaterra i Xile amb els sistemes diversos d’Espanya, els Països Baixos, Suïssa i Xina. Els resultats destaquen els desafiaments per definir estàndards globals d’habitatge i mostren com els estàndards i la qualitat varien, fins i tot dins del mateix país, revelant les limitacions per abordar les necessitats de les poblacions vulnerables. Inclou una anàlisi detallada de l’habitatge assequible mitjançant models físics, dibuixos, escanejats en 3D, vídeos i entrevistes amb residents i professionals de l’habitatge.

Comissariada per Sam Jacoby, Lucia Alonso i Seyithan Özer del Royal College of Art amb Alvaro Arancibia, Consuelo Albornoz i Claudia Chavarria de la Pontificia Universidad Católica de Chile.
PDF version

Exposició del 8è Concurs de Fotografia COAC-CC

Imatge: 
@coac-comarquescentrals

Des del 5 al 28 de febrer, la seu de Manresa del COAC acull l’exposició d’una selecció de les millors fotografies presentades al 8è Concurs de Fotografia COAC-Comarques Centrals.

Amb el lema “Geometria i forma en l’arquitectura”, la convocatòria ha comptat amb unes 140 fotografies presentades per 19 participants.

El jurat ha estat format per Ferran Blancafort, Judith Casas i Marc Ballús, que el passat día 20 de desembre van fer públic el veredicte del jurat, que podeu consultar aquí.

Ara es mostren les propostes presentades a la seu de Manresa, on el públic podrà gaudir de les diferents visions que han presentant els classificats. 

Col·labora:


1r Premi, per @janarifabernardino, Jana Rifà
2n Premi, per @spaces.explorer, Paolo Calarso
Premi popular per @jmbxm, Josp Ma Buxó

PDF version

Pages