Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornada tècnica Grupo PUMA: Control i seguiment d'una obra feta amb SATE

Imatge: 
© Grupo Puma

Avui dia, l'eficiència energètica s'ha convertit en una obligació normativa i una necessitat per a la societat actual. És per això, que la implantació de Sistemes d’Aïllament Tèrmic Exterior (SATE), ha tingut en els darrers anys un important auge, que continuarà en el futur ateses les obligacions i incentius europeus en matèria d’eficiència energètica. Aquesta alta demanda creixent i la manca de mà d’obra especialitzada, converteixen en un punt clau que els professionals de la construcció estiguin preparats per al “Control i seguiment de l'execució dels SATE".

En aquesta jornada tècnica gratuïta que tindrà lloc el dijous 20 de juny de 2024, en línia, s'aportaran els coneixements i detalls tècnics necessaris per a una correcta execució dels SATE. Es mostrarà un mètode de control, com fer-ho amb eines fàcilment disponibles, mesures de correcció i les conseqüències d'una aplicació no adequada que deriva a diverses patologies de l'edifici.

Programa de la jornada
-. Solucions per a la construcció: gamma de Sistemes d’Aïllament Tèrmic Exterior TRADITERM
-. Control i seguiment de l’execució del SATE:

Què controlar
Com controlar
Mesures correctives
Patologies

-. Oficina tècnica Grupo Puma
-. Plataformes BIM i bancs de preus
.- Col·loqui precs i preguntes

Ponent:
Mª Teresa Ruiz. Enginyera Química. Departament Prescripció Grup Puma

Més informació i inscripcions

PDF version

Jornada 'La revitalització dels nuclis rurals'

Imatge: 
© ObRE
L’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE) del qual la Demarcació de Girona del COAC en forma part,  i el Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica (GRETA), han programat pel dimecres 19 de juny de 2024, de 9.45 a 12.45 h, la jornada 'La revitalització dels nuclis rurals' amb l’objectiu de visualitzar i fer difusió de la problemàtica en la qual s’enfronten els pobles petits a l’hora de mobilitzar l’habitatge buit dels seus nuclis i quin és el paper que haurien de jugar els i les tècniques en aquests processos.

L'activitat començarà amb una visita comentada a Can Bofí de la Torre, edifici declarat bé cultural d'interès nacional, a càrrec de l'arquitecte Josep Callís el qual farà una explicació sobre aquest element patrimonial. Tot seguit, al Casal de Centenys, es duran a terme les ponències. En primer lloc, Anna Pla, cap de la secció d'habitatge de la Diputació de Girona, exposarà quins estudis i plans entorn a l’habitatge s’estan realitzant en municipis petits des de la Diputació de Girona, quines ajudes, accions i estratègies es poden desenvolupar per mobilitzar l’habitatge buit i s’explicaran alguns exemples concrets d’estudis i projectes duts a terme.


Seguidament, David Juan, alcalde d'Esponellà, explicarà els estudis i accions concretes desenvolupades al municipi d’Esponellà fent èmfasi a les problemàtiques concretes sobre les quals s’està treballant.

Per tancar les ponències, Valentina Maini, directora de GRETA, exposarà quines premisses i criteris cal tenir en compte per afrontar un projecte de rehabilitació en edificis que foren construïts amb sistemes constructius tradicionals.

El mas Bofi
El mas Bofí és un edifici situat sobre un pendent. Es tracta d'un cos cobert a dues aigües, allargat paral·lelament a les línies de nivell. A l'angle nord-est/sud-est hi ha encastada la torre de planta quadrada que sobresurt per damunt de l'edifici; està cobert a quatre aigües i presenta obertures en forma d'espitllera. Al sud-oest hi ha el pati per on s'accedeix al casal. L'entrada al pati es fa travessant un portal cobert amb una cornisa triangular d'aspecte abarrocat, sota la que hi ha una fornícula amb una escultura de Sant Narcís, envoltada per un pany de rajoles vidriades col·locades de manera romboidal, de color blanc i blau, sota la imatge s'obre una porta formada per un arc el·líptic de pedra. Destaca la finestra ogival de la façana nord-oest. L’edifici es troba esmentat ja a l'any 1320. L'estructura de l'estàtua de Sant Narcís i del portal són del segle XVIII, d'estil abarrocat.

Programa de la jornada
9.45 - 10 h.- Benvinguda i presentació de la Jornada

David Juan, alcalde d’Esponellà
Estel Jou, directora d'ObRE

10 a 11 h.- Visita comentada
A càrrec de Josep Callís, arquitecte

11 a 11.15 h.- Pausa - desplaçament

11.15 a 11.45 h.- Estudis i plans entorn l’habitatge als municipi petits. Accions i estratègies a desenvolupar per mobilitzar l’habitatge buit.
Anna Pla, cap de Secció d’Habitatge de la Diputació de Girona

11.45 a 12.15 h.- El cas d’Esponellà. Estudis realitzats i accions desenvolupades.
David Juan, alcalde d’Esponellà, Centenys i Vilert

12.15 a 12.45 h.- Com afrontar la rehabilitació del patrimoni ja construït.
Valentina Maini, arquitecta GRETA

12.45 a 13 h.- Tancament

INSCRIPCIONS OBERTES
Inscripció per rigorós ordre a través d'aquest formulari.

PDF version

XXVIIè Torneig de Golf d'Arquitectes de Catalunya

Imatge: 
XXVIIè Torneig de Golf d'Arquitectes de Catalunya
Des de 1995, el Club de Golf Arquitectes Catalunya organitza, coincidint amb la Festa Patronal del nostre sector professional, el Torneig de Golf d’Arquitectes de Catalunya, que enguany arriba a la seva 27a edició.

El proper dijous 6 de juny, els arquitectes ens trobarem al Club de Golf Montanyà per celebrar, gaudir i compartir la passió pel golf. Els arquitectes col·legiats poden participar al torneig puntuable a un preu reduït, amb un bon dinar i sorteig inclòs, de la mà de Hansgrohe, que patrocina la jornada.

Aprofitem, a més, per donar el tret de sortida de la Festa d'Arquitectes 2024!

Si ets arquitecte i t'agrada aquest esport, INSCRIU-T'HI!

Preu socis CGAC: 40€
Arquitectes no socis: 80€
Inscripió oberta fins al 5 de juny a les 14h

Des del Club de Golf Arquitectes Catalunya apostem per la sostenibilitat i el compromís amb la biodiversitat i l'aigua en aquest esport. És per això que juguem en camps compromesos amb aquest principi, que fan una bona gestió de l'aigua per al reg.

Més informació
PDF version

Jornada técnica 'Salubridad y seguridad en los edificios: sistemas de evacuación insonorizada y su comportamiento acústico. Ventilación de bajantes'

Imatge: 
© Rehau

La Demarcación de Girona del COAC presenta la Jornada Técnica gratuita 'Salubridad y seguridad en los edificios: sistemas de evacuación insonorizada y su comportamiento acústico. Ventilación de bajantes', organizada con la empresa REHAU, que se llevará a cabo el martes 4 de junio de 2024, de 9:30 a 11:30 horas, en la sala Rafael Masó de la Demarcación de Girona del COAC.

En muchas ocasiones no prestamos especial atención a las instalaciones de evacuación por considerarlas menos importantes dentro de un edificio, pero ¿es esto cierto? No. Un mal diseño de estas instalaciones puede provocar muchos problemas de confort para el usuario final.

En esta jornada nos centraremos en dar los tipos básicos para realizar correctamente este tipo de instalaciones. Asimismo, destacaremos qué valores acústicos debemos tener en cuenta según la normativa.

Programa de la jornada:
1.- Conceptos básicos

  • Ventilación
  • Dimensionamiento según CTE DB HS5
  • Evacuación insonorizada, ¿qué valores debo conocer?

2.- Consejos para un correcto diseño

3.- Ruegos y preguntas

Ponente: Elisenda Serrano, product manager de REHAU

Más información y inscripciones

PDF version

Pages