Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
11a biennal de paissatge de barcelona

11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona: CLIMATE CHANGE AGAIN

Imatge: 
© Biennal Internacional Paisatge Barcelona

NOTA DE PREMSA

L’11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona se celebrarà virtualment i debatrà solucions per afrontar la mitigació del canvi climàtic amb professionals i activistes del paisatge i l’arquitectura

  • El certamen, que tindrà lloc del 27 de setembre al 2 d’octubre, se celebrarà virtualment.

  • Inclou un simposi, el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba-Fundació Banc Sabadell i el Premi Internacional de les Escoles de Paisatge -Fundació Banc Sabadell.

  • El lema del simposi “Canvi climàtic, altra cop: Ciutat i Natura”, posa en valor el paisatge com a eina per fer front a l’emergència climàtica.

  • Entre els 42 experts que assistiran a la Biennal destaquen l’estatunidenca paisatgista i activista del clima Martha Schwartz, l’escriptor i jardiner francès Gilles Clement, i l’arquitecte autor del Brooklyn Bridge Park de Nova York, Michael Van Valkenburgh, entre d’altres.

    Barcelona, a 2 de setembre de 2021.- Del 27 de setembre al 2 d’octubre de 2021 té lloc una nova edició de la Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, que acollirà el simposi “Canvi climàtic, altra cop: Ciutat i Natura”, per reflexionar sobre la importància del paisatge en la mitigació del canvi climàtic, així com el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba - Fundació Banc Sabadell i el Premi Internacional de les Escoles de Paisatge - Fundació Banc Sabadell.

    La cita, aglutinarà, un any més, professionals i experts del paisatgisme i l’arquitectura en un congrés que s’ha convertit en una referència a escala internacional. El simposi comptarà amb 8 convidats destacats que proposaran eines per afrontar l’emergència climàtica i també hi participaran els autors/es dels 11 projectes paisatgístics finalistes del prestigiós Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, així com els representants de les 8 escoles finalistes del Premi Internacional de les Escoles de Paisatge.

    Durant la Biennal també es presentarà el Llibre-catàleg de la 10a Biennal Internacional de Paisatge celebrada l’any 2018. L’Escola d’Arquitectura (ETSAB) de la UPC acollirà l’exposició dels finalistes d’ambdós premis.

    Per a més informació, fotografies i gestió d’entrevistes:
    Oficina de la Biennal de Paisatge biennal@coac.net WEB: https://landscape.coac.net/

Donat el context de pandèmia provocada per la Covid19 aquesta edició de la Biennal se celebrarà en línia, a excepció de la inauguració i la cerimònia de cloenda, que tindran lloc al COAC i al Palau de la Música respectivament.

L’11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona està organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya, i compta amb el recolzament institucional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, el suport de Fundació Banc Sabadell, i la col·laboració del Congrés ISUF, la International Federation of Landscape Architects (IFLA), la International Federation of Landscape Architects of Europe (IFLA Europe) i la New European Bauhaus.

El simposi de la Biennal: un aparador dels millors projectes de paisatge i presència d’experts del sector

Un any més, la Biennal convida a abordar un tema d’actualitat com a contribució al debat públic per resoldre els problemes de la societat des de la mirada del paisatge. Aquest any el lema del simposi de la Biennal és “Canvi climàtic, un altre cop: Ciutat i Natura”. També participen al Simposi els finalistes dels dos premis que atorga la Biennal: Rosa Barba (professionals) i Escoles(universitats d’arquitectura). En total, està prevista la participació de 43 conferenciants durant 30 hores en línia. Els 8 experts convidats al simposi són:

  •  Martha Schwartz. Arquitecta paisatgista, urbanista, activista del clima i professora a la Harvard University Graduate School of Design.

  • Colleen Mercer Clarke. Arquitecta paisatgista i ecòloga costanera.

  • Karin Helms. Paisatgista, biòloga i professora a l’Escola d’Arquitectura i Disseny d’Oslo. Incorpora la participació per actuar en grans paisatges culturals. Presidenta de la IFLA Europe.

  • Maguelonne Déjeant-Pons. Secretària executiva del Conveni Europeu del Paisatge del Consell d'Europa.

  • Li Xiong. Professor i vicepresident de la Universitat Forestal de Pequín i membre del Comitè d’experts de la Xina en arquitectura del paisatge.

  • Gilles Clément. Enginyer hortícola, arquitecte paisatgista, escriptor, jardiner i professor de l’Escola Nacional Superior del País de Versalles.

    Com a representants institucionals, el simposi comptarà amb:

    ▪ Xavier Matilla. Arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona
    ▪ Ramon Torra. Arquitecte i gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

     

 

6/09/2021
Tornar
què defineix un jardí del moviment modern ibéric?

Què defineix un jardí del moviment modern ibèric?

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Entitat organitzadora: 
ArquinFad, DOCOMOMO Ibèrico, Biennal Internacional Paisatge
19/05/2021
Tornar

¡No te lo pierdas! Julio 2018

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Ha llegado el verano y el #Nothoperdis nos propone varias actividades que nos permitirán movernos por todo el territorio. 

La primera propuesta es un paseo por el Parc Fluvial del Besòs, uno de los proyectos urbanos más importantes del Área Metropolitana de Barcelona. Si bajáis desde Can Zam al parque paseando tranquilamente, tendréis la oportunidad de disfrutar de 15 fotografías en gran formato de uno de los relatores por excelencia de la periferia: el fotógrafo Manolo Laguillo

Terrassa tiene uno de los conjuntos arquitectónicos más importantes de toda Cataluña: su conjunto de iglesias visigodas, únicas en toda la península. La sede del COAC de Terrassa expondrá hasta final de mes una serie de paneles explicativos que arrojarán luz sobre éstas, aportando información histórica y permitiendo así contextualizarlas. 

Si queréis subir a Girona, en el Caixafòrum enconraréis hasta finales de mes una exposición de pintura flamenca y holandesa (tan importante para la definición de la domesticidad moderna) provinente del fondo del Museo de Ginebra. Podéis complementar el viaje con la visita al Museo de Arte, donde podréis ver la exposición de Guinovart, pintor que ejerció una fuerte influencia en toda una generación de arquitectos y que se contaba entre los favoritos de Coderch, con quien colaboró. 

Para una exposición más directamente enfocada en la arquitectura, nos desplazaremos a Tarragona, donde la sede del COAC ha decidio homenajear al que fue arquitecto municipal de la ciudad desde 1897 hasta el final de la Guerra Civil, Josep M. Pujol de Barberá, autor de obras tan destacadas para la ciudad como el Mercado Central.

Si volvemos a Barcelona encontraremos varias actividades destacadas: la primera es el Club de Lectura organizado por el AAUC, que el 10 de julio nos invita al Depósito del Rei Martí para descubrirnos los secretos del subsuelo de la ciudad.

En la nueva sede de la Galería Joan Prats se exhiben las huellas ("Footprints") de Josep Lluís Mateo: obras, proyectos, maquetas, videos y collages que nos permitirán hacernos idea de los procesos de proyecto de este arquitecto. 

Por último, nos despedimos con dos recomendaciones veraniegas: la primera de ellas (todavía en Barcelona) son las visitas guiadas que el Globus Vermell nos brinda para descubrir el patrimonio arquitectónico local. La segunda es el seminario Arquitectura y Territorio que AxA organiza en Vic, con toda una serie de actos asociados interesantes, todo gratuito. 

Encontraréis más información sobre estas y otras actividades en la web y los newsletters de la Agenda de Arquitectura del COAC.

¡Feliz verano!


3/07/2018
Tornar

Nou cicle: Intel·ligència artificial i arquitectura. Noves eines per a noves maneres d'exercir la professió

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Després de l'èxit de les primeres jornades sobre IA, el COAC organitza el nou cicle "Intel·ligència artificial i arquitectura. Noves eines per a noves maneres d'exercir la professió". Enguany, comptem amb la col·laboració del Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB).

De la mà d'arquitectes que treballen en diversos àmbits del sector, posa't al dia sobre les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies IA. Descobreix aplicacions i processos que multiplicaran exponencialment les capacitats del dia a dia del teu ofici.

El cicle, que comptarà amb ponents de referència nacionals i internacionals, tindrà lloc a Girona, Manresa, Terrassa i Palma de Mallorca. Properament s'obriran les inscripcions.

Mentrestant, reserva't les dates i prepara’t per descobrir com la IA pot transformar el sector de l’arquitectura!


GIRONA
IA generativa i visual per a arquitectes: Visualitzacions 3D i BIM mitjançant IA

Data: 6 de febrer 2025
Horari: 10:00 a 13.30 h
Lloc: Auditori de La Mercè. Pujada de la Mercè, 12. Girona

Sessió 1: Renders made easy
Sessió 2: Entorns BIM + IA
Sessió 3: Fluxes de treball en IA per a arquitectes

MANRESA
IA generativa i analítica per a arquitectes: Projectes assistits per models GPT

Data: 13 de febrer 2025
Horari: 10:00 a 13.30 h
Lloc: El Kursaal. Passeig Pere III, 35. Manresa

Sessió 1: Tecnologies avançades en el procés de disseny. BIG (Bjarke Ingels Group)
Sessió 2. IA en el món de les estructures i enginyeria d'instal·lacions
Sessió 3. IA com a assistent tècnic per a memòries, amidaments, etc.

TERRASSA
IA, arquitectura i ètica: Algoritmes sense biaixos ni discriminacions

Data: 20 de febrer 2025
Horari: 10:00 a 13.30 h
Lloc: Espai Vapor. Carrer de la Rasa, 24. Terrassa

Sessió 1. Patologies en edificis històrics i IA
Sessió 2. Pendent de confirmació
Sessió 3. Pendent de confirmació

PALMA DE MALLORCA
IA pràctica per a arquitectes: Conceptes bàsics i casos d'èxit dins el sector

Data: 6 de març 2025
Horari: 16:00 a 20.00 h 
Lloc: COAIB. Carrer de la Portella, 14. Palma, Illes Balears

Sessió 1. Conceptes bàsics IA
Sessió 2. Automatització de la planificació espaial
Sessió 3. Casos d'èxit IA en empreses d'arquitectura i construcció

Reviu els millors moments de les primeres jornades!
Per tal d'anar escalfant motors per al segon cicle, pots recuperar tots els vídeos de les jornades del 2024

PDF version

Pàgines