Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Publicades les bases del Concurs d'habitatges públics a les Glòries

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona
El Patronat Municipal de l'Habitatge ha convocat, amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes, un concurs de caràcter internacional per escollir el disseny d'un paquet d'habitatge públic que s'ha de construir a l'entorn de les Glòries, en concret a l'illa que formen els carrers Castillejos, Casp, plaça de les Glòries, i Gran Via de les Corts Catalanes.

El Concurs es va presentar al COAC el passat 7 de juny, en el marc del Congrés d'Arquitectura 2016. Pots veure el vídeo de la presentació aquí.

El Concurs comportarà l'encàrrec d'una proposta d'ordenació que definirà el Pla Especial de Millora Urbana (PEMU) per a aquest sector. A més, comportarà també l'encàrrec de quatre propostes arquitectòniques que definiran el disseny dels quatre blocs de pisos que es construiran, i que sumaran en total al voltant de 300 habitatges, en un solar que té una capacitat de sostre edificable de 30.000 metres quadrats.

Les condicions i les bases d'aquest concurs internacional han estat pactades amb les associacions de veïns i de veïnes, en el marc del que preveu el Compromís per Glòries. Així, doncs, els quatre edificis hauran de respectar les característiques pròpies de les illes de l'Eixample, seguint el Pla Cerdà, amb l'objectiu de conservar la fesomia de la zona. De les quatre parcel·les que cal projectar, una estarà destinada a habitatges de lloguer social protegit, dues a lloguer social i una a venda del dret de superfície.

El concurs preveu que els quatre edificis resultants s'adjudiquin a quatre propostes guanyadores, que hauran de dialogar entre elles. El primer dels guanyadors s'encarregarà del planejament, l'avantprojecte de l'aparcament i el projecte bàsic de la seva parcel·la, i posteriorment, del projecte executiu i la direcció d'obra. Els altres tres guanyadors redactaran el projecte bàsic de les seves parcel·les i posteriorment l'executiu i la direcció d'obra.

· Consulta les Bases del Concurs.

El termini de presentació del sobre 1 (documentació administrativa) finalitza el 13 de setembre de 2016 a les 13 h. 

Per tal de facilitar la complimentació del model de formulari normalitzat del DEUC, l’Oficina de Concursos del COAC ha redactat una guia, a disposició dels col·legiats. Clica aquí per consultar-la.

Consulta la notícia sobre el DEUC publicada al nostre web el passat mes de maig.
6/07/2016
Tornar