Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
"Atles de clixés polítics", nou número de Quaderns

"Atles de clixés polítics", nou número de Quaderns que arriba per Sant Jordi

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Aquest Sant Jordi tindrem a la nostra disposició un nou número de la revista Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme. Es tracta d'un número doble (266-267) que, sota el títol “Atles de clixés polítics”, explora alguns dels temes plantejats al número anterior, “Casa i contradicció”.

“Atles de clixés polítics” analitza la relació entre la política i l’espai públic, i reflexiona sobre qüestions com ara: quin ha de ser el paper de l'arquitecte enfront d'una nova voluntat regeneradora que afecta també a l’arquitectura i l’espai públic? Quins són els límits —polítics, fàctics i legals— de l’arquitectura i de quina manera poden ser redefinides les regles del joc? Quina és la capacitat política real de l'arquitectura?

En aquest número doble hem comptat amb la col·laboració d’un ampli grup de professionals de diferents perfils, com són l’antropòloga i periodista Núria Alabao, l’arquitecte i professor de l’Escola d’Arquitectura de Londres Pier Vittorio Aureli, l’artista David Bestué, l’arquitecte i actualment director general de Barcelona Regional Josep Bohigas, l’arquitecte i professor de la Universitat de Yale Craig Bucley, l’arquitecte i urbanista Joan Busquets, l’arquitecta i professora Matilde Cassani, el dissenyador industrial Curro Claret, l’arquitecta especialista en processos de participació urbana Núria Colomé, la historiadora de l’arquitectura Beatriz Colomina, l’arquitecta membre de LaCol Cristina Gamboa, l’arquitecte Ignacio González Galán, el professor d’Estètica i Història de l’Art a la Universitat de Nova York Boris Groys, el crític i escriptor Owen Hatherley, l’arquitecte i historiador de l’arquitectura Evangelos Kotsioris, el comissari i editor Moritz Küng, l’arquitecte i urbanista David Martínez, l’especialista en noves economies comunitàries Rubén Martínez, l’arquitecta Anna-Maria Meister, l’arquitecta i professora de la UPC Zaida Muxí, l’arquitecta Marina Otero, l’artista Ugo La Pietra, l’arquitecta Dafne Saldaña, l’arquitecte i professor Manel Sangenís, la sociòloga i professora a la Universitat de Columbia Saskia Sassen, l’arquitecta i investigadora Malkit Shoshan, la investigadora i professora d’arquitectura Pelin Tan i l’editor Oriol Vilanova.

Pel que fa a la secció Observatori, Noves Narratives, la revista ha comptat amb la participació dels estudis Brandlhuber + Emde, Burlon; Barceló, Guerra, Santomà; Productora; Goig - Pol Esteve i The Decorators.

El nou número es podrà recollir a partir del divendres 22 d’abril a les diferents seus col·legials.

A Barcelona, el 23 d'abril, diada de Sant Jordi, la seu de plaça Nova també estarà oberta i es podrà recollir el nou número.
11/04/2016
Tornar