No t'ho perdis! Novembre 2019

No t'ho perdis! Novembre 2019

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Rebem aquest novembre com un dels mesos amb més densitat d’esdeveniments de tot l’any. Comencem:

Figueres homenatja Emilio Pérez Piñero, arquitecte gairebé desconegut, que va excel·lir en les estructures lleugeres tot i la seva mort prematura. El Teatre-Museu Dalí quedarà per sempre com la seva obra més important. L’exposició podrà visitar-se fins al 17 de novembre. 

A Palafrugell, també fins al 17 de novembre, la Fundació Vila Casas exhibeix l’obra de Stella Rahola a l’exposició 'Babelia & other stories', que mostra obres basades en la resistència de materials tals com la porcellana, el vidre o el metall. 

Sense deixar les comarques de Girona, el dissabte 9 de novembre es celebra un dels festivals més importants d'Olot: Lluèrnia, que exhibeix diverses instal·lacions amb la llum i el foc com a tema. 

Un dels pobles del principat més lligats al Renaixement és el municipi d’Horta de Sant Joan (escrit Orta en aquella època). El llegat d’aquest moviment s’explora, del 16 de novembre a l’1 de desembre, a l'exposició 'El temps retorna- 500 anys del Renaixement a la Catalunya Nova'. Atenció a la jornada inaugural, que inclourà xerrades, visites guiades i una taula rodona.

Si ens comencem a acostar a Barcelona estem en els últims dies de l’exposició 'Per Durar'. Comissariada per Carlos Quintáns, exhibeix l’obra conjunta d’Albert Faus i Antoni Cumella a Burkina Faso en forma de fotografies del propi Antoni Cumella. Fins al 17 de novembre. 

Ja a l’àrea metropolitana recomanem el taller sobre autoconstrucció de mobiliari de joc infantil a càrrec del col·lectiu madrileny Zuloark. Hi ha oberta una convocatòria de voluntariat per a l’esdeveniment, que tindrà lloc del 6 al 9 de novembre a L'Hospitalet.

A Barcelona encara som a temps de gaudir dels darrers actes de l’Arquinset, que porta associades visites i conferències que podreu trobar ressenyades al web de l’ArquinFAD i a la pròpia Agenda d’Arquitectura.  

Per últim, a la seu del COAC de Plaça Nova s’hi exhibeixen dues exposicions d’interès. La primera és una exposició digital dels treballs dels arquitectes que celebren enguany 50 anys de col·legiació

La segona és la nostra gran exposició sobre els 50 anys de l’Arxiu Històric del COAC, una exposició que exhibeix tot el múscul de l’Arxiu a partir d’una selecció de dibuixos que travessa tots els estils i totes les èpoques. Es pot visitar fins al 5 de gener, i hi ha programades diverses visites guiades durant el novembre i desembre.

Trobareu tota la informació que necessiteu sobre aquests i altres actes al web de l’Agenda d’Arquitectura del COAC. Bona castanyada!

30/10/2019
Tornar