Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
S'exposen a Can Framis obres d'art de l'Arxiu Històric del COAC

S'exposen a Can Framis obres d'art de l'Arxiu Històric del COAC

Imatge: 
Algunes de les obres exhibides a l'antic Club, que estava a la 7ena planta de la seu col·legial. Foto: Francesc Català-Roca

A partir del 18 de gener i fins el 3 d'abril es podrà visitar al Museu Can Framis de la Fundació Vila Casas l’exposició “Una col·lecció per a un viatge. Promoció d’arquitectes Barcelona 1960”.

La mostra recorda la sensacional iniciativa que el 1960 van tenir els estudiants de la 85a promoció de l’ETSAB, demanant l’ajut a artistes del moment per tal que amb la cessió del seu treball es poguessin aconseguir els diners necessaris per realitzar el viatge de final d’estudis.

La resposta fou molt important i els estudiants van rebre el treball desinteressat de 144 artistes de 22 països diferents formant una col·lecció única. Per copsar la importància d’aquesta col·lecció només cal esmentar l’aportació d’artistes com Miró, Calder, Cocteau, Dix, Guinovart, Tàpies, Fontana o Morandi, entre d’altres, o d’arquitectes com Gropius, Neutra o Gio Ponti. 

El destí final de les obres passava per la seva exhibició i venda a la Galeria Gaspar, però l’actuació immediata de l’arquitecte Antoni de Moragas i el vist-i-plau de la Junta de Govern del COAC va permetre comprar i mantenir unida una col·lecció única, que va ser exhibida durant un temps a la nova Seu del Col·legi. Posteriorment es va dipositar a l’Arxiu Històric on s’ha conservat fins els nostres dies.

A la mostra s'exposen també tres números de la revista Quaderns (1960, 1968 i 2007) i l'àlbum del viatge dels estudiants que va muntar Raimon Torres, cedits per la Biblioteca del Col·legi.

Consulta el web de la Fundació Vila Casas.


11/01/2016
Tornar