No t'ho perdis! Agenda d'Arquitectura

No t'ho perdis! Setembre 2019

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Inaugurem el curs amb el primer #Nothoperdis de la temporada que, com sempre, us selecciona alguns dels esdeveniments més importants d’aquest mes de reentrada

A Barcelona és temps d’assistir al cicle de cinema organitzat per l’Institut Italià de Cultura sobre el cinema i les ciutats italianes. Queden dues sessions on es projectaran pel·lícules de De Sica i Visconti. Cada pel·lícula és introduïda per un arquitecte. 

A la Fundació Miró encara podem veure una exposició temporal que enllaça tres figures en una mena de joc de nines russes: el fotògraf Joaquim Gomis, que va treballar sobre l’obra d’Antoni Gaudí, i el seu amic Miró. L’exposició explora influències mútues i imaginaris comuns en un viatge apassionant sobre les relacions i els diàlegs en el món del nostre art. 

Seguint amb Gaudí, al Palau Güell, un dels seus edificis més importants, s’hi exhibirà la mostra 'Jujol, l'arquitectura del color', on s’explora la relació d’aquest arquitecte amb el color a través d’una exposició multimèdia que explora, juntament amb els seus edificis, els seus plànols i altres peces dissenyades pel principal col·laborador del Mestre, posseïdor d’una obra pròpia mai suficientment reivindicada. 

Aquest és el darrer mes per visitar l’exposició 'RCR. El somni de la Vila', al claustre de l’Arts Santa Mònica, on s’hi poden trobar part dels continguts exposats al Pavelló Català de la Biennal de Venècia, juntament amb un documental inèdit i una obra en paper evolució de la seva exposició a la galeria Toto de Tòquio. L’exposició és adjacent a la retrospectiva d’Isaki Lacuesta ja ressenyada a l'últim #Nothoperdis.

A Girona, la Demarcació inaugura el seu cicle de conferències MARQ amb l’arquitecte David Kohn, que treballa molts aspectes de la nostra professió que abasten des de la construcció a l’edició passant pel comissariat. La conferència s’impartirà el dia 9 a les 19.30 h. 

La jove arquitecta i fotògrafa Clara Gromaches exposa a La Cova de la Demarcaió de Girona una selecció de fotografies realitzades durant un viatge a l’Índia, que vol reflectir la potència de les arquitectures anònimes del país, vistes com eficients i sostenibles. L’exposició s’inaugurarà el 19 de setembre i es podrà veure durant un mes.

Sense deixar les terres gironines, Blanes acull una exposició sobre la Casa Noucentista que exhibeix material cedit per l’Arxiu del COAC. L’exposició s’inaugurarà amb una conferència de Mercè Vidal, la comissària, el dia 13 de setembre. 

... i, tancant les recomanacions d’aquest mes, Sant Feliu de Llobregat acull l’exposició itinerant 'Metròpolis de ciutats', organitzada per l’AMB, on s’explica la construcció física de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la gestió del seu espai públic en sentit ampli. 

Trobareu tota la informació que necessiteu sobre aquests i altres actes a l’Agenda d’Arquitectura del COAC. Bona reentrada!
 

4/09/2019
Tornar