Atorgats els Premis d’Arquitectura de Girona 2013

Atorgats els Premis d’Arquitectura de Girona 2013

L’espai públic teatre La Lira de Ripoll, d’RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes i Joan Puigcorbé; el CEIP Sant Roc d’Olot, Antoni Barceló i Bàrbara Balanzó, i l’ampliació i remodelació del presbiteri de la Catedral de Girona, de Montserrat Nogués i Josep Pla i Mn. Genís Baltrons han estat les obres guanyadores dels tres Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2013. El Premi Jurat de la Cultura i el Premi Jurat de la Indústria han estat per la Carpa al Restaurant Les Cols d’Olot, també d’RCR.

El Jurat també ha volgut donar una menció especial a la Rehabilitació d’una casa de poble a Matajudaica, de tallerdarquitectura_Bernat Llauradó Auque,r i tres mencions als projectes Casa mossegada a Sant Feliu de Pallarols, Arnau Vergés; SAV¬536 ampolles per a ordenar el servei d’atenció al visitant de la cooperativa La Fageda de Santa Pau, d’espai androna s.l Xevi Moliner i Sílvia Armengol; i Reinventar-se o morir de Girona, de Pere Fina, Albert Bosch i M. Clara Riera.

Els premis van ser lliurats el 31 de maig a la Demarcació de Girona del COAC, en un acte que va comptar amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila; el degà del COAC, Lluís Comerón; de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; del director d’àrea de Negoci de Girona ciutat de “la Caixa”, Xavier Ponsatí; del president del Jurat dels premis d’aquest any, José Ignacio Linazasoro, i del president del COAC a Girona, Frederic Cabré.

Després de l’acte es va inaugurar l’exposició que recull les disset obres que han quedat seleccionades, i que ha comptar amb l’arquitecte Xavier Bayona com a comissari.

Aquest 2013, els premis han comptat amb un total de 63 propostes, de les quals 17 han estat les seleccionades. Analitzades, es registra un equilibri entre l’obra pública i l’obra privada presentada (31 vers 32 projectes). Entre aquestes, pren un paper protagonista l’habitatge unifamiliar aïllat i els equipaments promoguts per entitat públiques. El segueixen els projectes de rehabilitació i, amb poca participació, projectes d’interiorisme, d’urbanisme i d’ús industrial. Segueix tenint una presència notable les intervencions efímeres, com els patis de l’esdeveniment Girona, Temps de Flors 2012, i projectes expositius.
br> Aquest any, el Jurat encarregat de seleccionar els projectes ha estat format per José Ignacio Linazasoro, Carme Ribas i Carme Muñoz.

Igual que en edicions anteriors, els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona segueixen comptant amb la col·laboració de la Diputació de Girona i “la Caixa” com a patrocinadors principals; empreses com Ascensors Serra, Arcadi Pla SA, LB Leopold Bautista SL Bulthaup Girona i Blanes, Vidresif SA, Iguzzini, l’Hotel Llegendes de Girona, i els mitjans de comunicació Diari de Girona

Vegeu més informació sobre els Premis de Girona

3/06/2013
Tornar