Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
RCR presenta la seva proposta per al pavelló català de la Biennal de Venècia al COAC

RCR presenta la seva proposta per al pavelló català de la Biennal de Venècia al COAC

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va acollir la presentació pública del projecte que representarà Catalunya a la 16a Biennal d’Arquitectura de Venècia: “RCR. El somni de natura_ Catalonia in Venice". La proposta ha estat comissariada pels guardonats amb el Premi Pritzker, Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta de RCR Arquitectes, i la periodista Pati Núñez i l’arquitecta Estel Ortega.

L’acte, que es va celebrar el passat 3 de maig, va inaugurar el programa paral·lel "New Formats: Dream and Nature", un cicle de conferències patrocinat per l'empresa Simon.

Una experiència de bellesa, utopia i somni
L’exposició catalana per a la Biennal té com a repte visualitzar la Vila, el nou projecte de RCR. Es tracta d’un espai físic situat a La Vall de Bianya, a prop d’Olot, on els arquitectes tenen el seu estudi, i des d’on volen reflexionar sobre la vida des del punt de vista de l’ecologia, la filosofia, l’arquitectura... Una de les ànimes d’RCR, Rafael Aranda, el considera com un “espai de llibertat, per a l’experimentació. Un espai per desenvolupar la recerca i tot allò que vulguem”.

Per a la Biennal, l’essència d’aquest espai es transformarà, segons Estel Ortega, en una “caverna realitzada amb la topografia de 6.000 leds Fresnel que generaran una atmosfera dinàmica, amb moviment, sensual, liquida, cristal·lina, en què el visitant es trobarà amb 56 visualitzacions de fragments del projecte de RCR sobre la Vila”. Aquesta instal·lació immersiva busca construir l’experiència de la Vila, en un marc de somni, bellesa i utopia.

Per la seva banda, Pati Núñez va afegir que, “RCR crea en aquesta exposició una cosmogonia particular, una visió de l’ésser humà, la naturalesa i la vida que transcendeix l’arquitectura”.

El programa paral·lel: "New formats: Dream and nature"
Enguany s’inaugura un programa paral·lel, "New formats: Dream and nature", que té com a objectiu mostrar altres visions sobre l’univers de RCR. Les activitats paral·leles es realitzaran a la nau adjacent als Cantieri Navali, seran obertes al públic i es podran seguir en directe per streaming des del COAC a Barcelona.

- 15 de maig a les 19 h
Taula rodona "Comissariant l’arquitectura. Experiències a La Biennale di Venezia"
Participants: Jordi Badia i Félix Arranz; Josep Torrents, Guillem Carabí i Jordi Riba; Jaume Prat, Jelena Prokoljevic i Isaki Lacuesta.
Moderat per Pati Núñez i Estel Ortega.

- 24 de maig a les 12 h
"Creating knowledge. New ways of communicating Art and Architecture"
Eva Franch i Pedro Gadanho. Moderat per Pati Núñez (ENG)
(Calle Quintavalle, Castello 40, Venècia)

- 25 de maig a les 16 h
16 - 17.30 h
Architecture Criticism: Glenn Murcutt, Juhani Pallasmaa i William J.R. Curtis. Presentat per Estel Ortega (ENG)
(Calle Quintavalle, Castello 40, Venècia)
17.30 - 19 h
Closing summary on 'RCR Somni i Natura' amb William J.R. Curtis & RCR Arquitectes (SP).
(Calle Quintavalle, Castello 40, Venècia)

El COAC, col·laborador estratègic de la Biennal
Aquesta és la quarta edició en la qual el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya és col·laborador estratègic de la Biennal de Venècia. L’Institut Ramon Llull, organitzador del pavelló català, també compta amb el patrocini de l’empresa Simon, Cricusa, Lamp, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la col·laboració de l'Ajuntament d'Olot (Olot Cultura).
7/05/2018
Tornar