Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
El COAC inaugura la nova façana de la seu de plaça Nova

El COAC inaugura la nova façana de la seu de plaça Nova

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El proper dilluns dia 22 a la tarda, el Col·legi d’Arquitectes inaugurarà la nova façana de la seva seu de plaça Nova, a Barcelona, un projecte dut a terme per l’equip composat per la societat Fuses-Viader Arquitectes SLP —Josep Fuses i Joan M. Viader— i els arquitectes Jorge Perea i Jordi Mansilla.

Un mapping, una exposició, visites comentades a l’edifici i una conversa sobre la renovació del patrimoni serviran per inaugurar la nova imatge de la seu, que millora les seves prestacions, sobretot pel que fa a eficiència energètica i ambiental i confortabilitat, i alhora posa en valor els principals atributs de la proposta original del projecte de Xavier Busquets l’any 1962.

El patrimoni modern, protagonista
“Renovem la ciutat, construïm el futur: nova façana del COAC” és el títol del mapping que es podrà veure projectat a les 19.30 h del dilluns 22 a la nova façana del COAC i que donarà per inaugurada la seva renovació. Un espectacle de llum i color que repassarà no només la història de l’emblemàtic edifici i els principals actius de la seva nova imatge, sinó que també evocarà els reptes de la renovació urbana de les nostres ciutats.

Tanmateix, durant tota la tarda es podrà gaudir d’activitats al voltant de la nova façana. A les 18 h, una Conversa sobre les intervencions en els edificis del Moviment Modern” centrarà el debat amb els arquitectes Rafael Moneo i Albert Cuchí, membres del Jurat del concurs de rehabilitació de la façana; Lluís Comerón, degà del COAC i president del Jurat del concurs; Celestino García Braña, vicepresident de la Fundació DOCOMOMO Ibérico, i Joan M. Viader, coautor del projecte de rehabilitació de la façana. L’acte estarà moderat per Enric Mir, vocal de la Junta del COAC i membre del Jurat del concurs.

En el transcurs de l’acte també es presentarà un web dedicat a la renovació urbana i el vídeo resum de la renovació de la façana. El web, que inclou un apartat sobre la rehabilitació de la façana del COAC, se centra, sobretot, en la necessitat i importància d’impulsar la renovació de les nostres ciutats i el nostre entorn.

A més, a partir del dia 23, s’han programat visites comentades a l’interior de l’edifici per veure els resultats de la rehabilitació.

Una renovació fidel a l’esperit original
La nova façana del COAC manté l’esperit de l’edifici que Xavier Busquets va projectar el 1962. Així, la renovació de la façana reforça la neutralitat de la torre d’oficines i valora més el basament amb els frisos de Picasso i, alhora, recupera idees originals com fer arribar el tancament de vidre fins al remat de la coberta.

A més a més, la renovació de la façana del COAC respon a una mirada integral que busca millorar el confort climàtic, acústic, tèrmic i visual. Amb la incorporació d’un nou sistema de ventilació natural i de plaques fotovoltaiques la façana es renova per ser més moderna, més eficient, més sostenible i més funcional.

La #novafaçanaCOAC, també a Instagram
Per celebrar la inauguració de la nova façana, el COAC també organitza un concurs a Instagram. Sota l’etiqueta #novafaçanaCOAC, es convida els usuaris a penjar imatges de la façana des d’una perspectiva artística i original que els farà entrar a un sorteig per guanyar un lot de llibres entre els quals hi ha un exemplar sobre els 50 anys del COAC.

La renovació de la façana forma part del projecte

11/01/2018
Tornar