Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
11a biennal de paisatge de barcelona

Experts en paisatge i arquitectura debaten sobre el canvi climàtic a l'11a Biennal Internacional de Paisatge

Imatge: 
© Biennal Internacional del Paisatge
Del 27 de setembre al 2 d’octubre té lloc a Barcelona una nova edició de la Biennal Internacional de Paisatge. El simposi d’enguany té com a lema “Canvi climàtic, altre cop: Ciutat i Natura”, i es reflexionarà sobre la importància del paisatge en la mitigació del canvi climàtic. Durant el certamen també es lliurarà el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba - Fundació Banc Sabadell i el Premi Internacional de les Escoles de Paisatge - Fundació Banc Sabadell.

Un any més, el certamen aglutina professionals i experts del paisatgisme i l’arquitectura en un congrés que s’ha convertit en una referència a escala internacional. El simposi comptarà amb 8 convidats destacats que proposaran eines per afrontar l’emergència climàtica. També hi participaran els autors dels 11 projectes paisatgístics finalistes del Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, així com els representants de les 8 escoles finalistes del Premi Internacional de les Escoles de Paisatge.

Aparador dels millors projectes de paisatge i presència d’experts del sector

Un any més, la Biennal convida a abordar un tema d’actualitat com a contribució al debat públic per resoldre els problemes de la societat des de la mirada del paisatge. Enguany, i sota el lema “Canvi climàtic, un altre cop: Ciutat i Natura”, el simpmosi comptarà amb la participació de 8 experts convidats, així com la dels finalistes dels dos premis que atorga la Biennal. Un total de 43 participants.

Els 8 experts convidats són: Martha Schwartz, aquitecta paisatgista, urbanista, activista del clima i professora a la Harvard University Graduate School of Design; Colleen Mercer Clarke, aquitecta paisatgista i ecòloga costanera; Karin Helms, paisatgista, biòloga i professora a l’Escola d’Arquitectura i Disseny d’Oslo. Incorpora la participació per actuar en grans paisatges culturals i presidenta de la IFLA Europe; Maguelonne Déjeant-Pons, secretària executiva del Conveni Europeu del Paisatge del Consell d'Europa; Li Xiong, professor i vicepresident de la Universitat Forestal de Pequín i membre del Comitè d’experts de la Xina en arquitectura del paisatge, i Gilles Clément, enginyer hortícola, arquitecte paisatgista, escriptor, jardiner i professor de l’EscolNacional Superior del País de Versalles; Xavier Matilla, arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona; Ramon Torra, arquitecte i gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Més informació sobre els ponents

Durant la Biennal també es presentarà el Llibre-catàleg de la 10a Biennal Internacional de Paisatge, celebrada l’any 2018, i l’ETSAB acollirà l’exposició dels finalistes d’ambdós premis.

Donat l’actual context de pandèmia, la Biennal se celebrarà en línia, a excepció de la inauguració i la cerimònia de cloenda, que tindran lloc a la seu de Plaça Nova del COAC i al Palau de la Música, respectivament. Per seguir el simposi caldrà fer inscripció prèvia, teniu temps fins al 20 de setembre per inscriure-us.

L’11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona està organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya, i compta amb el recolzament institucional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, el suport de Fundació Banc Sabadell, i la col·laboració del Congrés ISUF, la International Federation of Landscape Architects (IFLA), la International Federation of Landscape Architects of Europe (IFLA Europe) i la New European Bauhaus.

Consulteu el programa i inscripcions

6/09/2021
Tornar