Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
L’Arxiu Històric, a Instagram

L’Arxiu Històric, a Instagram

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
L’estrena en aquesta xarxa social contribuirà a difondre el fons documental que preserva l’Arxiu Històric i Fotogràfic, que actualment compta amb prop de dos milions de peces documentals —plànols, cartografia, esbossos, dibuixos, publicacions, fotografies, correspondència, arxius audiovisuals...— fruit, sobretot, de donacions, que el converteixen en un centre de referència per als estudiosos i arquitectes d'arreu del món, alhora que constitueix un patrimoni de valor incalculable.

Creat l’any 1969, l'Arxiu té l’engrescadora tasca de divulgar la feina dels arquitectes i posar en valor i defensar el patrimoni arquitectònic català, i és reconegut com un dels centres de documentació més importants d'Europa. Custodia i preserva els fons professionals de més de cent arquitectes, l'obra dels quals esdevé fonamental per comprendre la història de l'arquitectura al nostre país.

El seu fons permet representar l'aportació dels mestres d'obra des dels temps de la Renaixença fins a l'arquitectura dels nostres dies, a través tant de projectes construïts i no construïts, propostes per a concursos, reportatges, escrits de reflexió... Conté informació sobre la major part dels edificis històrics rellevants al territori català, tant existents com desapareguts, a més de l’obra de molts arquitectes dispersa per tot el món, i permet traçar la vida útil de molts d’ells a través de la documentació de les seves reformes.

A més dels fons cedits per arquitectes, el Col·legi també custodia fons d'art com ara el d’ADLAN, arxius d'organitzacions com ara el GATCPAC, o revistes com ara Arquitecturas BIS o Quaderns, així com llegats de fotògrafs, com Francesc Català-Roca.

L'Arxiu està al servei tant dels arquitectes, en la seva labor professional, com dels investigadors, essent una eina clau per a l’estudi de l’evolució de l’arquitectura del nostre país tant des del punt de vista tècnic com històric, artístic i social.

Visita el perfil d'instagram de l'Arxiu i fes-te'n seguidor!


Altres perfils d’Instagram del COAC
D'altra banda, la Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes té també, des de fa uns mesos, un compte d'Instagram, que ha assolit ja els 600 seguidors. L'objectiu d'aquest compte és promoure l'arquitectura, l'urbanisme i el treball dels arquitectes, a través de la divulgació dels valors dels edificis o espais fotografiats, amb explicacions sobre els seus autors i les característiques per les quals mereixen ser reconeguts.

Visita el perfil d'instagram de Lleida.

15/01/2016
Tornar