Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Lucy Bullivant, Will Alsop, Eva Franch i Beatriz Colomina, conferenciants de les Jornades de Síntesi

Lucy Bullivant, Will Alsop, Eva Franch i Beatriz Colomina, conferenciants de les Jornades de Síntesi

Imatge: 
© Congre´s d'Arquitectura 2016. Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El programa de les Jornades de Síntesi està ple d'arquitectes referents tant de casa nostra com internacionals. Seran cinc dies intensos de taules rodones, debats i conferències, resultat de sis mesos de procés participatiu. Aquestes conferències es faran de la mà d'arquitectes de prestigi, com Lucy Bullivant, Will Alsop, Eva Franch i Beatriz Colomina.

Lucy Bullivant és doctora arquitecta i assessora en la investigació de 
processos de disseny urbà i sinergies innovadores. Membre honorari del RIBA, des de 1987 col·labora amb museus, galeries, institucions culturals, mitjans de comunicació i entitats internacionals com a comissària, crítica i escriptora especialitzada en arquitectura. Bullivant defineix i exemplifica les noves prioritats de l'urbanisme contemporani: la igualtat social dels ciutadans, la diversificació dels usos de la terra, la necessitat de reinventar la infraestructura de transport i la consecució de resultats ecològicament avançats. Bullivant parlarà dimecres 23 a la jornada dedicada als objectes sobre els quals opera l'arquitectura, com l'habitatge, la ciutat, el paisatge i el territori.

El mateix dia podrem escoltar a Will Alsop, arquitecte i artista, fundador de l'oficina aLL Design a Londres, guanyador del Stirling Prize per la Biblioteca de Peckham. Alsop ha exercit una intensa labor docent i durant diversos anys va ser professor d'escultura en el Central St. Martins College of Art & Design de Londres. És un actiu promotor de la contribució artística als entorns construïts, establint innombrables col·laboracions amb artistes que operen en tot tipus de suports. Entre els projectes actuals d'Alsop Architects hi figuren nous plantejaments urbans per a la regió de Yorkshire, nombrosos projectes de regeneració i infraestructures a Londres, i un nou edifici per l'Ontario College of Art & Design.

Dijous 24 serà el torn d'Eva Franch, que participarà a la Jornada sobre el compromís de servei dels arquitectes envers la societat, els valors culturals que aporta l'arquitectura i la cerca per una civilització més sostenible i equitativa. Franch és arquitecta, comissària i conferenciant, directora de la Storefront for Art and 
Architecture de Nova York. Radicada en aquesta ciutat, la seva pràctica professional es caracteritza per posar en relació les formes experimentals de l'art, el disseny i l'arquitectura. El treball d'Eva Franch ha estat exposat al Centre d'Arquitectura de Nova York, en l'Institut Coreà d'Arquitectes en Daegu, FAD Barcelona, NAI Rotterdam, la biennal d'Arquitectura de Shenzen, la Biennal de Venècia, etc. 

El torn de Beatriz Colomina serà el divendres 25, jornada de cloenda del Congrés. Colomina és doctora arquitecta, historiadora i teòrica especialitzada en la relació entre l'arquitectura, els usuaris i els medis, i professora a la Princeton University, reconeguda internacionalment per les seves publicacions. Les temàtiques abordades en els seus llibres vinculen l'arquitectura amb altres conceptes com la privadesa i la publicitat. Entre ells destaquen títols com 'Privacy and Publicity: Modern Architecture as Mass Media'; 'Sexuality and Space'; i 'La Domesticidad en Guerra'. 

A les jornades de síntesi, que se celebraran del 21 al 25 de novembre, també hi participaran altres arquitectes de prestigi internacional, com Carles Ferrater, Josep-Lluís Mateo i Juan HerrerosCarles Ferrater, doctor arquitecte, catedràtic de Projectes Arquitectònics a l'ETSAB i soci fundador de l'Office of Architecture in Barcelona (OAB), ho farà dimarts 22 a la taula que analitzarà els nous àmbits d'actuació i les eines i processos utilitzats.

Josep-Lluís Mateo participarà a la jornada de dijous 24, que es dedica al compromís de servei dels arquitectes, els valors culturals que aporta l'arquitectura i la cerca per una civilització més sostenible i equitativa. Mateo, doctor arquitecte i fundador de mateoarquitectura, parlarà del treball de l'arquitecte pel bé comú i la difusió del valor de l'arquitectura a través dels medis i la societat. 

Finalment, el divendres 25 comptarem amb Juan Herreros, que participarà en el debat que girarà al voltant de l'interès general de l'arquitectura i els seus valors per millorar les ciutats, el territori i la vida de les persones. Herreros és doctor arquitecte i catedràtic de projectes a l'ETSAM, professor a la GSAPP de Columbia University a Nova York, i soci fundador de Estudio Herreros.

Per participar en les Jornades de Síntesi, només cal inscripció prèvia.
14/11/2016
Tornar