Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Màxim reconeixement per a l’arquitectura catalana: RCR Arquitectes, Premi Pritzker 2017

Imatge: 
RCR Arquitectes
La integració al lloc, una redefinició completa de la relació de l’usuari amb la natura, amb el seu propi cos, amb la intimitat, amb els ritmes naturals, la consideració de la ciutat com a paisatge són alguns dels conceptes que han portat l’equip RCR Arquitectes a aconseguir el Premi Pritzker d’enguany.

El jurat ha destacat a la seva menció el seu arrelament a Olot “resistint la crida de la ciutat per a romandre estretament lligats a les seves arrels” per “crear edificis i llocs que són locals i universals alhora”, així com el seu apropament al projecte a través de la història, la topografia, les costums i les cultures del lloc.

RCR Arquitectes és un equip amb vocació de construir que ha desenvolupat una obra singular en el camp de l’edificació, el disseny industrial, el paisatge i l’ordenació del territori. Obres com el Pavelló del Bany, la Pista d’Atletisme dels Tossols, el Parc de Pedra Tosca o les diverses actuacions al restaurant les Cols, totes elles ubicades a Olot, l’Espai la Lira de Ripoll, el celler Bell-Lloc de la Fosca o el Museu Soulages a Rodez, França, integren construccions austeres, de poc impacte exterior al paisatge, sovint recuperat, potenciat, netejat i portat al seu màxim potencial expressiu. L’obra d’RCR Arquitectes ha destacat, també, per un domini virtuós de l’acer, material que els ha servit per integrar tots els elements d’una construcció, des de l’estructura fins al mobiliari passant pels tancaments o les instal·lacions, amb uns resultats d’una gran sobrietat i d’una bellesa onírica.

Fincats a Olot, on viuen i treballen des de la seva fundació a finals dels anys vuitanta, el premi a RCR representa el primer Pritzker per l’arquitectura catalana. RCR Arquitectes, formats a l’Escola d’Arquitectura del Vallès, presenten una obra fortament arrelada a l’arquitectura del nostre país, que finalment rep un reconeixement al màxim nivell després d’haver exercit una forta influència en l’arquitectura internacional a través de moltes dècades i d’un llegat que sostingudament ha donat moviments i arquitectes carismàtics cada pocs anys, des del Modernisme al moviment olímpic passant per l’Escola de Barcelona o per figures com Gaudí, Sert, Coderch, Bofill o Bohigas. RCR Arquitectes, i l’arquitectura catalana a través d’ells, estan d’enhorabona.

· Més informació


Impacte en premsa:

"RCR, el primer Pritzker català: "Cal tenir arrels i cal tenir ales", Llàtzer Moix, La Vanguardia
"La força universal dels olotins RCR guanya el Premi Pritzker", Antoni Ribas, Diari Ara
"El Premio Pritzker 2017 recae en el estudio catalán de arquitectura RCR", Anatxu Zabalbeascoa, El País
"Premi a una arquitectura extraordinària", Jordi Badia, Diari Ara
"D'Olot al món!, les reaccions al Premi Pritzker", Diari Ara

"El estudio catalán RCR Arquitectes gana el premio Pritzker 2017", Vanessa Graell, El Mundo
"Un estudi català guanya els Nobel de l'Arquitectura", Declaracions de Lluís Comerón, degà del COAC, RAC 1
"L'estudi olotí RCR fa història", Telenotícies TV3
"Coneixem els arquitectes de l'estudi RCR, d'Olot, premiats amb el Pritzker", Els Matins, TV3
Entrevista a Carme Pigem, La Ventana, Cadena Ser

1/03/2017
Tornar